Bilgi Dolu Saniyeler 2 SENDE YAZABİLİRSİN UNUTMA : )

Despothayrattan merhabalar dostlar geçen Cuma günü yeni bir 
 seriye başlamıştık önceki yazımda dediğim gibi eğer isterseniz sizde bu seriyi yazabilirsiniz istek gelmediği için yeniden ben yazıyorum
 eğer isterseniz sizde yazabilirsiniz tabi ki bugün de size benim bildiğimi düşündüğüm sizin bilmediğinizi düşündüğüm yeni bir yazı yazacağım. Bu serimi biraz daha geliştirmiş veya basitleştirmiş olabilirim beğenip beğenmediğinizi yorumlara yazmanızı bekliyorum.



Titanik
   1 SOS yani acil           yardım sinyalini ilk    kullanan geminin Titanik olduğunu biliyor muydunuz ?





 2 Su sizce ne renktir    herhalde çoğunuzun   cevabı   şeffaf ve herhangi   bir rengi olmadığını söyleyecektiniz  ama artık bu yanlışa bir son vermenin zamanı suyun rengi mavidir ancak son derece soluk bir tonu olduğu için anlaşılmaz ancak mavidir.







Ay
3  Şimdi de yanlış bildiğiniz bir diğer bilgiye geçelim çoğunuz Çin Seddi 'nin
bir ara Ay ' dan gözüktüğüne inanmıştık ancak sonradan bu haberin yalan olduğunu öğrenmiştik ancak burada kaçırdığımız bir nokta vardı Çin Seddi Ay ' dan değil de uzaydan gözüktüğünü öğrenememiştik evet artık biliyorsunuz Çin Seddi 'nin uzaydan gözüktüğünü bu yanlışın sebebiyse bazı insanların uzayın Ay ile olan uzaklığının karıştırmasıdır.



https://despothayrat.blogspot.com/2020/04/Bilgi-Dolu-Saniyeler-1.html
Önceki bilgi dolu saniyeler gitmek için yandaki resme tıkla ; ) 
4 Bugün bu da size vereceğim son bilgi olacak ama hemen üzülmeyin yandaki resme tıklayarak önceki verdiğim bilgilere gidebilirsiniz hiç soluduğunuz oksijenin en çok hangi şeyin yaptığını düşündünüz mü muhtemelen düşünmemişsinizdir ve cevabının da yosun olduğu tahmin bile etmemişsinizdir ancak Dünya ' daki oksijenin çoğunu üreten canlı yosunlardır. Su yosunları fotosentezin atık maddesi olan karbondioksiti oksijen olarak ortaya çıkarırlar ve bizler için gerekli olan maddeyi sağlamış olmuş olurlar.


Umarım  bugünkü bilgileri beğenmişsinizdir teklifim hala geçerlidir yazmak istiyen varsa yorumlardan veya  ana sayfadaki iletişim yerinden bana ulaşabilirsiniz yarın ve öbür gün de koronavirüs ne zaman bitecek ve bu seriden gelmeye devam edecektir unutmayın yazmak isteyen varsa yorum ve iletişim yerinden bana ulaşabilirsiniz görüşmek üzere ben despothayrat









19 Yorumlar

  1. 1.sini az önce okumuştum ki bir baktım yenisi gelmiş. İlginç bilgiler serisi tam benlik ama yazma konusunda emin değilim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tam da bir hatamı düzeltirken yazdın korktum yanlış bir şey oldu mu diye tabi ki yazabilirsin neden olmasın hem de bilgiye meraklı biri olduğun direk görmenden belli bence dene derim : )

      Sil
  2. Az önce suyun rengini yanlış bildiğimi öğrendim o.o bu yararlı bilgiler için teşekkürler.. bir ışık beliriyor uzaklarda, bilginin ışığı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir benimde aslında bildiğim çok şey yanlış ama zaman her şeyi değiştiriyor bilgilerin kesinliği kesin olduğunu ifade etmiyor insanlık zamanla doğrulara ulaşıyor veya her şeyi daha çok yanlış yapıyor kim bilir : )

      Sil
  3. Hepsi birbirinden güzel bilgiler! Teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  4. Severim böyle bilgileri ve zaman zaman bu tarz yazılar da yazarım zaten. Umarım çağrınızı az yazan blog sahipleri duyar ve güzel bir etkileşim olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler umarım onlar da yazmak ister : )

      Sil
  5. Su yosunlarının oksijeni en çok üreten bitki olduğunu ilk defa öğrendim

    YanıtlaSil
  6. Farklı ve güzel bilgiler olmuş benimde bildiğim bir kaç farklı bilgi var en kısa zamanda bu seriye katılıp yazmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğin zaman kstılabilirsin hatta istersen bir dahakine sen de yazabilirsin cevabını bekliyorum

      Sil
    2. Ben yazdım sana gönderebilirim beğenirsen yayınlayabilirsin

      Sil
    3. Yazdim instagrama bakip gorebilirsin cevabimi 😉

      Sil
  7. Hiç Çin Seddi aydan mı uzaydan mı görünüyordu acaba diye bir tereddüt yaşamamıştım :)

    YanıtlaSil
  8. hiçbirini bilmiyodum, özellikle çin seddi ve yosun, ilginçti, oleey, ilk yazan hayalleri yaşamak oldu galibaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende istersen yazabilirsin deep😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      Sil
  9. Yosun kısmını biraz düşününce aslında çok da şaşırmıyor insan. Oksijen üretmede diğerlerine göre daha iyi oluşunu göz ardı edersek, yosun dünyada diğer oksijen üreten canlılara göre daha çok bulunuyor. Ayrıca ağaç katliamları yosuna göre daha sık yaşanıyor. Neyse ki yosuna insanlar fazla ilgi göstermiyorlar :) Bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology