Karantina günleri neler yapabiliriz NEDEN EVDE KALMALIYIZ ? (Koronavirüs Bölüm 5 )

Herkese tekrardan merhabalar dostlar bugün başlıkta da gördüğünüz gibi Karantina günleri neler yapılabilir bunu açıklayacağım ama buna girmeden önce NEDEN EVDE kalmalıyız bunu açıklamak istiyorum.

Bilindiği gibi bu salgının tamamen iyileştiren bir ilacı veya aşısı yok bağışıklığınız iyiyse bile size bulaşırsa iyişleşseniz bile akciğerlerde kalıcı zarar veriyor ve sizin bağışıklığınız iyi olduğu için bu hastalığı normal bir insandan çok daha fazla kişiye bulaştırmış oluyorsunuz. Şimdi eğer evde kalmassak sonradan bu süre uzayabilir veya zorunlu hale gelebilir bu yüzden böyle bir şansımız varken EVDE KALALIM bu sayede hem kendimiz hem de diğer insanlara zarar vermeden evde kalarak en kısa sürede bu durumu atlatıp ekonomimize de daha az zarar vermiş oluruz. 


Şimdi evde kalırsak nasıl zaman geçirebileceğimize biraz da bakalım
  
Önceden zamanımız yoktu diye ertelediğiniz şeyleri
 (evde yapabileceklerinizi ) bugünler de yapmaya başlayabilirsiniz 
Artık bahaneniz yok : )

1 YENİ TARİFLER


Artık zaman kısıtlamamız olmadığına göre dışarıdan yemek söylememize gerek kalmadı büyük ihtimalle stok yaptığınız için de elinizde bütün malzemeler vardır ve artık ailecek yeni leziz ve nefis tarifler yapmaya ne dersiniz hayır diyeceğinizi düşünmüyorum hem bu tarifleri yaparken ailecek zaman geçirip eğlenirsiniz ve kendi yaptığınız tarifi yerken bu eğlenceye birde mutluluk katılmış olur.


2 KUTU OYUNLARI



Artık aç olmadığımıza göre biraz ailecek kutu oyunları oynayabilirsiniz değil mi zaman geçirmenin en güzel yollarından biridir eğer bir kutu oyununuz yoksa veya bu kutu oyunlarından sıkıldıysanız evinizde kağıtlardan kendinizde yapabilirsiniz ama bunla uğraşmak istemiyoruz diyorsanız internette de bu kutu oyunları aileniz ve başkaları ile birlikte oynayabilirsiniz şimdiden iyi eğlenceler .

3 FİLM İZLEMEK

İnsanlar boş zamanlarının vazgeçilmezi haline gelmiştir ister kendi başınıza ister aileniz ile birlikte film veya dizi izleyebilirsiniz birde mısır patlatarak mutluluğunuzu katlayabilirsiniz tabi ki ücretli veya ücretsiz bu size kalıyor Netflix Blue TV ve benzeri platformlardan internetten veya televizyonlarınızdan izleyebilirsiniz ben sizi daha fazla tutmadan film aramaya gidin siz : )





4  BİLGİLENMEK

Bugünler bizlere aydınlanmamız için altın değerinde bir fırsat sunuyor bu altını elde etmek tabi ki bizim elimizde bugünlerimizi bilgi verici yazılar okuyarak kitap okuyarak benim gibi kaliteli blog yazarlarının yazılarını okuyarak ve bir şeyler öğrenerek geçirirsek aslında hiçbir kaybımız olmayacak aksine kazancımız olacaktır.



5 BİLGİSAYAR OYUNLARI OYNAMAK



Günümüzdeki çoğu insan önceden olduğu gibi vakitlerinin çoğunu bilgisayar oyunu oynayarak geçiriyor ve
insanlar bu oyunlar çok uzun olsa bile zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor ve oyunu ya yarıda bırakıp gidiyorlar ya da bitirip başka bir oyuna geçiyorlar eğer zamanınızın çabuk geçmesini istiyorsanız bence bir deneyin derim eğer bir bilgisayarınız yoksa veya bilgisayarınız oyunu kaldırmayacak durumdaysa bu oyunu yayın yapan kişilerden izleyebilirsiniz



6  PHOTOSHOP YAPMAK

Photoshop yapmak eğlenceli bir iştir ancak photoshop ile ilgili bazı kavramları bilmemiz gerekmektedir bu boş zamanlarda photoshop yapmayı öğrenebilirsiniz ve sonra yaratıcılığınız ile arkadaşlarınıza veya başka konular ile ilgili komik eğlenceli saçma veya ciddi şeyler yapabilirsiniz tabi ki kendinizle ile ilgili yaratıcılığınızla güzel şeyler yapabilirsiniz  ve photoshop öğrenirseniz gelecekte büyük ihtimal işinize de yarayacaktır.










7 MÜZİK DİNLEMEK
Müziğin insan vücuduna faydaları hala insanları şaşırtmakta ve bu karantina günleri müzik dinleyip bu evrenden uzaklaşabilirsiniz tabi ki bu müziğin türünü de bağlı ve eğer günde birden fazla müzik dinlerseniz ruh haliniz yerinde olup o gün içinde zinde olmuş oluyorsunuz ve şu ana kadar ben bu yazılarımın çoğunu da müzikle yazmıştım.


Umarım bu yazımı beğenmişsiniz en yakın zamanda görüşmek üzere ben DespotHayrat


16 Yorumlar

  1. 2, 5, 6 bana uygun değil fakat diğerleri OK;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen oyun oynamayı sevmiyorsun galiba öyle düsünüyorum : )

      Sil
  2. kendim yazmışım gibi hissettim,bloguma göz atmak ister misin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım biraz daha sık yazabilirsen daha güzel olabilir bu arada benim evde 27. Günüm : )

      Sil
  3. Bu dönemde biz de Netflix aldık. Kutu oyunlarımız da var. PS4 alalım dedik ancak fiyatları aşırı yüksek olunca uzak durduk. Güzel tavsiyeleriniz var. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Photoshopta yapabilirsin cok eglenceli bir istir

      Sil
  4. Ama hepsi belli süre sonra sıkıyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette ama en azindan biz evdeyiz hasta olanlar da var maalesef

      Sil
    2. Tabi onlarda var :( Allah tez vakitte şifalar versin inş

      Sil
  5. Öneriler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey değil ben yazımı okuduğun için teşekkür ederim

      Sil
  6. yazcan de mi ağaç evi yaz artık yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Aslında bu zamanları fırsata çevirmek gerek. İnsanlar evde kalınca sanki hapishane de gibi hissediyor ama evde de yapılacak çok şey var.

    YanıtlaSil
  8. 1-3-6-7 en sık yaptıklarım eheh.. Deep'in yazısından gördüm geldim, takipteyim, sizi de bana beklerim :)

    YanıtlaSil
  9. Bu aralar bol bol müzik dinliyorum ama yeni tarifler maddesini de uygulamayı isterim :)) Deep'ten geldim, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  10. Bugünde çalışıyoruz Karantina bize gelmedi

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology