Ameliyata Girmeden önce ve Girdikten Sonra Gerçekleşenler ?

Merhaba dostlar bugün sizlerle ameliyat girerken gerçekleşenleri ameliyat iznini nasıl alacağınız ve ameliyat sonrasında gerçekleşenleri anlatacağım 

ilk olarak çeşit çeşit ameliyat türleri vardır bir yeriniz de belli bir sıkıntı varsa bu vücudunuzda herhangi bir başka yeri de etkileyebilir ve ameliyat olduktan sonra bu ağrınız da ortadan kalkabilir .

Ameliyat olacaksınız ilk olarak kan verirsiniz ve değerleriniz
Ameliyat
olumluysa sizi anestezi uzmanına gönderirler orada bazı formlar imzalarsınız ve eğer hasta değilseniz - soğuk algınlığı gibi vb. şeyler - size belli bir gün verirler ve o güne kadar hasta olmamanızı söylerler hiç beklemeyeceğiniz kadar  çabuk ameliyat gününüz gelir hatırlamışken söyleyeyim genel olarak 2 çeşit ameliyat türü vardır biri siz uyanıkken yapılır ameliyat yapılan yer uyuşturulur ve siz her şeyi görürsünüz ya da görmek istemiyorsanız gözleriniz bağlanır ancak olan her şeyi duyarsınız bence bunu tercih etmeyin ancak beyin ameliyatlarında mecburen bu metot uygulanır diğer tür ise hepiniz bildiği uyutmadır bunda damar yolu açılır eğer iyi bir hemşireyse hiçbir şey anlamazsınız ancak kötüyse adınıza biraz üzüldüm diyebilirim

Serum
Devamında sizi sedyeyle ameliyat bekleme alanına sonrada ameliyathaneye alırlar üstünüze mavi bir şey giydirirler genelde ameliyatta 5 kişi olur anestezi uzmanı bayılırken size söyler ancak biraz daha geç bayılabilirsiniz bu vücudunuzun daha dirençli olduğunu gösterir. Bayılmadan önce vücudunuzda böyle çarpıntı gibi bir şey hissedersiniz devamındaysa bayılırsınız.
Ameliyat sırasında uyanık olmanızın ihtimali yoktur uyanıktan kastetdiğimde sadece bazı kelimeleri duymanız büyük ihtimal bayıldığınızda daha önceki yaşadıklarınız film gibi geçecek aynı bir rüya gibi.


Ameliyattan çıktıktan sonra narkoz etkisinde olabilirsiniz ancak
Kan Testi
ameliyat sırasında erken bayılmadıysanız burada büyük ihtimal narkoz etkisinde olmayacaksınız çünkü vücudunuz daha dirençlidir hatta bu direnci kan testinde arkalı önlü bir kağıt alacaksınız uzun tarafta bulunan ilk sırada 8 ila 16 arasında bir şey var bu ne kadar fazlaysa o kadar fazla dirençli olmanız anlamına gelir benim (18,76) çıkmıştı.

Uyandıktan sonra genelde su istersiniz ama bu hep geçerli bir şey değil  genelde ben yemek istemiştim  2 saat aradan sonra yemek yemeniz ve su içmeniz serbest oluyor ve ne zaman serumunuz bitip ayakta durabilirseniz o zaman gitmenize izin veriliyor şimdiden ameliyat olanlara geçmiş olsun : )

Umarım beğenmişsinizdir yeni bir yazıda daha görüşmek üzere ben despothayrat

9 Yorumlar

  1. Allah yardıncıları olsun Ameliyat olanlara ve olacaklara

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. Ben narkoz verildiği anda her zaman içimden bir şeylerin çekildiğini ve üzerime bir hafiflik çöktüğünü hissederim. Bayılmadan önce, ama her zaman, ameliyat ekibine, "hadi bana eyvallah!" demeyi ihmal etmem:)

    YanıtlaSil
  3. ay öncesi de sonrası da zormuş. her şeyi senden öğreniyoz yaa valla her şeyi yaşıyon sen de ne aksiyonlu hayaat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Kötü sonuçlarıda oluyor ama yapacak bir şey yok

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. hocam kullandığın tema ne?

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology