Küçük Hataların Devasa Hatalar Olması

Despothayrattan yeni bir yazımda daha merhabalar dostlar bugün önceden yazdığım tarihi değiştiren küçük ama büyük hatalara devam edeceğim bugünde sizlere küçücük bir hatanın  tarihte çok büyük yer açtığı hatalardan bahsedeceğim.

1 Neymişsin sen be Ispanak : )

Yıllardan 1870 Avrupa diğer yerleri sömürmeye devam ediyor kısaca Avrupa insanın sıkıntısı yok rahatça yaşıyorlar .Günlerden bir gün Alman bir  Kimyacı yiyeceklerdeki demir oranını araştırmaya karar verir, sebzeleri teker teker inceler sıra ıspanağa gelir.
Ispanak bir demir deposudur 100 gr ıspanak 3,5 miligram iken kimyagerimiz virgül koymayı unutur.
Yoğurtsuz Ispanak OLMAZ : )
Ve kimyagerimiz virgül koymayı unuttuğu için 35 miligram olarak kalır kısaca ıspanaktaki demir oranı yanlışlıkla 10 kat fazla yazılmış olur. Diğer insanlarda bu kimyagerimize güvenir ve bu bilgi senelerce hayatımızda senelerce böyle kalmış olur . ANCAK bu yanlış sayesinde bir kahramanımız oldu evet adı da Temel Reis evet Temel Reis bu yanlışlık sayesinde izlemiş olduk Ispanak yiyerek güçlenen bir süper kahramandı kendisi ancak bu yanlışlık fark edilince sadece Bu yanlışlıktan Temel Reis kalmış oldu : )

2 Her Şey Modernlik İÇİN Değil 😃

Çoğunuz uçağa binmişsinizdir ve uçakta camdan dışarıyı izlemeye bayıldığınızı da biliyorum hatta bazılarınız camın şeklinin tam yuvarlak veya kare olmadığını da sorgulamıştır bazılarınız da bu şeklinin daha dizayn bir şekil olduğunu sorgulamıştır ancak uçaktaki camın o şekilde olmasının bir sebebi var evet evet eğer bu şekilde olmasa uçakta ölürdünüz yanlış duymadınız gelin sizlere bunun hikayesini anlatayım.
Yıllar 1950 'yi gösteriyordu. Pervaneli
Sebebi ne acaba 🤔
uçaklar maziye kaldırılacaktı her şey hazırdı ancak bir şeyler yanlış gibi geliyor her neyse boş verin her şey hazırdı uzun bir uçak yolculuğu seferinin birinde uçak havada infilak etti ve bazı mühendisler uçağı incelemişlerdi ama hiçbir sorunla karşılaşmamışlardı ancak insanlar bu infilaktan sonra motorlu uçaklara binmekten biraz korkmaya başlamışlardı aynı uçak firmasının 16 gün sonra bir uçağı daha infilak eder 
ve bir mühendis uçağa bir test yapmak ister ilk olarak devasa bir su tankı inşa ederler ve uçağı bu devasa su tankının içine koyarlar içini suyla doldurup devamındaysa boşaltırlar ve su boşaltıldıktan sonra uçağın gövdeden parçalandığını görürler su basıncından dolayı ve bu yüzde kare olan uçağın camlarını oval bir daire şeklinde yaparlar bu sayede uçağa basıncı her yerine eşit olarak dağıtılabilecekti. Bundan sonra uçakları bir daha infilak etmesede bu şirket bu gizemi kendini batırarak çözmüş oldu ve diğer şirketler aynı uçakları tasarladı ve hiçbir zaman uçaklarında sorun yaşamadılar sorunu çözen şirket için çok ağır olmalı bu aynı siz bir koşucusunuz en öndesiniz ancak önünüze bir taş çıktı bu taşı yoldan çıkardınız ancak koşmaya enerjiniz kalmadı ve diğer koşucular sizleri geçti kısaca bu.

Umarım bugünkü yazımı da beğenmişsinizdir ben despothayrat
 




6 Yorumlar

  1. Ispanağın hikayesi ilginçmişti. Uçağın camları demek o yüzden oval

    YanıtlaSil
  2. uçakların camlarının neden oval olmadığını hiç düşünmemiştim iyi bilgi yaa çok ilginç hatta, ıspanak da komikmiş, temel reis de çok şirin yaa :)

    YanıtlaSil
  3. Ispanak gerçekten yoğurtsuz olmaz :) Oysa Temel reis yiyor diye ne çok yerdim bende çocukken.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology