Beyindeki İmkansızlığı Kırmak !!!

Beyninizin sınırlarını hiç zorlamayı denediniz mi  hiç olmayan bir şeyi veya hiç görmediğimiz bir şey hayal etmeyi denediniz mi ?

Beyin
Mesela eskiden telefon denilen bir şey yoktu ve ilk olarak iletişim için çeşitli araçlar geliştirdikten sonra telefon sürekli daha iyi hale gelmek için inovasyonlaşarak günümüzdeki halini aldı düşününce direkt telefon artık hayal edibiliyoruz peki ya geçmişte olduğumuzu düşünürsek direkt telefonu hayal edebilecek miydik ?

Olmayan şeyleri hayal etmeyi denediniz mi genelde hep gördüğünüz bir şeyi hayal edersiniz olmayan bir şeyi hayal etmeniz veya hayatımızda olmayan bir şeyi hayal etmeniz neredeyse imkansızdır buradaki imkansız dememin sebebiyse bazı icatların ve bazı teorilerin ortaya atılmasıdır eğer görmediğimiz şeyleri hayal etmek imkansız olmasaydı insanoğlu sürekli kendine yarayacak şeyleri icat ederdi ve şu anda insanoğlu çok farklı bir boyutta olurdu ancak herkes bu kadar yaratıcı olamıyor.
Bu icatları yapan kişilerse genelde buradaki imkansızı kıranlar olmuştur peki biz de bu imkansız denilen şeyleri kıramaz mıyız ?


Kırmak

Niye imkansız denilen şeyleri kırmak istemeyelim ki -burada sadece icattan örnek verdim ancak her şey de olabilirdi- her şey aslında bakış açısıyla ilgilidir insanlar genelde bir şeye bir açıdan  bakar veya yanlış bir şey söyledi mi biri bunun yanlış olduğunu belirtir ancak karşısındaki kişi bunu başka bir amaçla yaptığını asla söylemez ve genelde aslında söylemediği şeyden bir şey öğrenmiş olur ancak karşısındaki kişi onun onla dalga geçtiğini sanır.


H
ayattaki imkansızları kıran insanlar her zaman bir yanlışa yanlış gözüyle bakmaz ondan her zaman bir sonuç çıkarırlar hatta birinin yanlış bir şey söylese bile bu insanlar o yanlış söylenen şeyin içinden her daim bir anlam çıkarmaya çalışırlar ve genelde kazanan olurlar her şeyi yargılamayın yanlışlara her zaman yanlış gözüyle bakmayın veya bir insanın kötülük yaptığı zaman onu sadece kötülük yaptığıyla yargılamayın belki de bu kötülük iyi sonuçlar vaat edebilecek kıvamdadır .

Kısaca ve netçe siz olaylara 3. boyut yerine 4. boyuttan bakmayı deneyin  bu sözümü anlayınca her daim kazanan  siz olacaksınız.

Umarım bugünkü yazımı beğenmişsinizdir görüşmek üzere ben despothayrat .
Gitmeden domain aldık bak onun masraflarını çıkarmamız lazım yazıyı paylaşırsanız bu yüzden sevinirim : )




8 Yorumlar

  1. benim ideolojimde imkansız yoktur :)) yeter ki isteyelim

    YanıtlaSil
  2. domain ha haaa hadi kır imkansızıı hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım başka ne imkansızlıkları kıracağız ;)

      Sil
  3. Yanlış algımızı neyin belirlediğine bakmak lazım, bakış açısını değiştirip ön yargı ile yaklaşmayınca yeni keşiflere ulaşmak mümkün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu söylediğini daha uzun yazmayı tercih ettim işte sen özet çıkarmışsın bile : )

      Sil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology