Uzayda Olsak 1 Günümüz Nasıl Geçerdi ?

Merhaba dostlar bugün sizler için yine farklı bir konu buldum siz büyük ihtimal bu konuyu başlıkta görmüş olduğunuz ve ilginizi çektiği için bu yazıyı okumak isteyeceksiniz.

Böyle yazmamı istediğiniz farklı konular varsa yorumlara yazabilirsiniz.

Artık sizi fazla bekletmeden konumuza başlayalım...

İlk olarak bir astronot olduğunuzu düşünün ve uzayda da olsanız
insan olduğunuz için dünyadaki ihtiyaçlarınız uzayda da devam edecek ve bu ihtiyaçlarınızı dünyadaki halinden biraz daha farklı gerçekleştirmiş olacaktınız.

Uzayda olduğumuz için bolluk olmayacak mantıksal olarak uzay istasyonlarında su az bulunduğundan  tüketilen sıvıların % 60 ila %70 tekrar içme suyu olarak geri dönüştürülür. Havadaki nem, idrarınız ve teriniz bile arıtılabilir.

Kısaca içeceğiniz bir çay, kahve veya su önceki günkü atığınızdan üretilebilir. Karnınızı doyurmak içinse dünyada kurutulmuş gıdalardan yiyeceksiniz. Günde 3 hakkınız var  her besini tüketmeniz hiçbirini çöpe atmamanız lazım yoksa bir gün aç kalabilirsiniz yo bunu düzelteyim direk uzayda aç kalabilirsiniz : )

Yarım kilo yemeğin uzayda sizin karnınıza girme maliyeti 13 bin dolar ile 15 bin dolar ile değişiyor.
Uzay istasyonlarında Dünya ' da ki yer çekiminin etkisi olmadığı için su parçacıkları havada uçuşur ve her tarafa dağılabilir ve her tarafa dağılma bizim için kötü sonuçlar doğurabilir -örneğin bazı sistemlerin zarar görmesi - bu yüzden ellerimiz durulamaya gerektirmeyen sabunu havluya dökerek temizleyeceksiniz.
Duş almak içinde aynı metodu tüm vücudunuza uygulamalısınız.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonraysa ağzınızdaki sıvıyı yutmak durumundasınız.

Saç ve sakal kesimi sırasındaysa kılların havada uçuşmaması için hortumlu tıraş makineleri kullanılmalı.

Tırnaklarınızı kesiyorsanız eğer etrafta tırnak  görmek istemiyorsanız elektrikli süpürgeyi açık bırakmak sizin için iyi olacaktır.

Vücudunuzdan çıkan dışkılar da havada uçuşabilir bu yüzden özel vakumlu klozete oturduktan sonra kendinizi sabitlemek için kemerle ayaklarınızı bağlamalısınız.

İstasyonun dış kısmına  yapacağınız tamirler ve araştırmalar için dursana nereye çıkıyorsun öyle zırhını giymeden sanki dışarı çıkıp ekmek alacan ya her neyse 13 katmandan oluşan ve 127 kilogramdan oluşan zırhını aldıktan sonra dışarıda yapacağın işleri yapabilirsin .
Her neyse o dışarıda işini hallederken ben size anlatmaya devam ediyim.

 He gardeş o zırhı vazgeçtim ya da ya giyme sen onu çıkar 12 milyonmuş değeri o zırhın gerek yo ya ölsen daha iyi sen boş ver onu giymeden çık.

Astronotlara göre uzay plastik metal ve et karışımı gibi kokmakta ancak 6 ay kalacağınız uzayda alacağınız  radyasyon miktarı  
nükleer santralde çalışan birinin hayatı boyunca alacağı radyasyonla hemen hemen aynıdır.

Yer çekiminin ortadan kalkmasıyla iskeletiniz esneyecek ve boyunuz kısa bir sürede boyunuz 5 cm gibi büyük bir rakamda uzayacak.
Vücudunuzda ki sıvılar eşit dağılacağından burnunuz sürekli tıkalı olacak ve koku alma duyunuz körelecek uzayda kaldığınız süre boyunca yüzünüzde artacak basınçtan şişkin yüz sendromunu da etkileyecek.

Ayrıca kas erimesi gerçekleşeceği için her gün 2 saat spor yapmak zorunda  olacaksınız. Uzayda yapacağınız her şey planlı olacak ve uyku için verilen süre ortalama 8 saat olacak.

Uzayda uyuyan insanlar gözlerini kapattıkları halde yıldız kümelerini gördüklerini söylerler. Bunun sebebi uzaydaki parçacık ışımasıdır.
Bu sizin de uykularınızı kaçırabilir. 
Uyurken duvara kendinizi mecburen monte edeceksiniz yoksa saçma bir poziyonda uyanabilir veya kafanızı bir yere çarparak uyanabilirsiniz .

Uzay istasyonundayken  15 kez gün doğumu ve 15 kez gün batımı yaşayacaksınız.
Güneş her 45 dakikada bir sizin için doğup batacak.

Bugünlük bu kadar dostlar umarım yazımı beğenmişsinizdir yazımı dostlarınızla paylaşırsanız sevinirim ne kadar fazla kişi okursa o kadar kendimi iyi hissediyorum ve tekrardan ricada bulunuyorum sizlerden lütfen bu okuduğunuz yazıyı arkadaşlarınızla paylaşın.
Görüşmek üzere ben despothayrat. 

7 Yorumlar

  1. Güneşin 45 dakikada bir doğup batması çok ilginç.

    YanıtlaSil
  2. Uzay hep ilgimi çekmiştir. Ne değişik zorluymus ama boy uzaması kısmını sevdim keşke olsa😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama dünyaya gidince onun ağrısını da çekiyorsun 🤣🤣 kalıcı değil

      Sil
  3. Hepsi farklı bilgiler tabi ancak astronotların ne yaptıklarından daha çok yaptıkları işin sonuçlarını merak eden taraftayım.

    YanıtlaSil
  4. Tamamdir yakın bir zamanda onu da yazacağım

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology