Aynada Kendimizi Beğenirken Fotoğraflarda Neden Kendimizi Beğenmeyiz

Herkesin kendi fotoğraflarını çekip  ay burada iyi çıkmışım bu fotoğrafı şöyle mi çekseydik veya bunu koyma kötü çıkmışız dediği bir günden daha merhabalar dostlar ben despothayrat 
Şimdi siz kendi kendinize niye böyle girdi diye yazıya , siz sormadan ben cevap vereyim .
Bugünkü konumuz biraz farklı bir konu :  

İnsanlar Neden Aynada Kendilerini  Beğenirken Fotoğraflarda
Kendilerini Beğenmiyor aslında bu fikri ben bulmadım bir dostum önermişti bu fikri bana önceden ilk başta galiba mantıklı gelmediğinden yazamamıştım ama sonra neden olmasın dedim o yüzden şu anda bu yazıyı yazıyorum buradan bana bu fikri veren arkadaşa teşekkürlerimi yolluyorum sonuçta içerik içeriktir ayırt edilmez. Cevabı direk görmek isterseniz en aşağıya inebilirsiniz.

İlk olarak evrenle ilgili gerçeklerden başlayalım bir kere hiçbir şey kusursuz değildir her şeyin bir kusuru vardır. 
Bu kusurları görmek ya da görmemek tercih sizin  bu tercihin aynıları hayatta yaptığınız her şeyde de geçerli peki bu kusuru görmek ya da görmemek tercihini bize yaptıran nedir ?

İşte burada bütün insanları farklı kılan şey devreye giriyor.
Yaşantı, deneyim ve tecrübe her insanın farklı olmasının sebepleri budur ve 3. boyut denilen bir şey yani anlayacağınız bu 3.boyut insanlar çok farklı insanlardır bu yaşantı , deneyim ve tecrübeyi kullanarak her zaman istediği kişiliği kullanabilir tabii sevmediği şeyleri yapmaz.
Kendimden örnek vermek gerekirse ben başkası olsun ben cafelere gitmeyi hiç sevmem zaten istisnai durumlar dışında asla gitmem 
başkası genelde neredeyse her hafta cafeye gider ve aldığı saçma sapan bir şeye 10 ila 20 lira arası saçma bir şey öder ancak şimdi maddi durumla da karşılaşmaya girenleriniz olabilir ancak ben kendim direk ondan daha fazla param vardır. 
İşte bu durumda ben 3. boyut denilen şeyi yapmış oluyorum işte buradaki başka kişiyi hayatta gördüğü biri buraya itmiştir ancak bu kişininin tecrübesi yoktur.

İşte bu dediklerimi '' Eğer herkes aynı kalıptan çıksaydı  güzellik diye bir şey olmazdı ''Charles Darwin 'in bu sözüyle doğrulayabiliriz.

İnsanların güzellik algılarını muğlak asimetreler etrafında evrimleştiğine dair bazı bilimselleşmiş kanıtlar mevcuttur.

Ancak vücudumuzun iki yarısı yaklaşık olarak simetriktir şimdi nası ya diyenleriniz olabilir bildiğiniz gibi ben yakın bir zamanda bir ameliyat olmuştum ve doktora sorduğum sorulardan bi cevap almıştım ve o cevap bana verilen tüm cevaplardan çok farklı bir şey ifade ediyor ve o cevap sayesinde vizyonuma yeni bir şey daha eklenmişti artık söylediği sözse çok basit bir sözdü.

İnsanın sağı ile solu bir olmaz sözüydü düşündüğümüzde çok basit bir sözdü ancak benim sorduğum sorulardan sonra bana bu söz o kadar farklı anlamlar ifade ediyordu ki ve şu anda size verdiğim bu söz başınıza bir şey gelince benle aynı duyguları paylaşacaksınız , o an yürürken olacak  ve yüzünüzde hafif bir gülümsemeyle ne demeye çalıştığımı anlayacaksınız.
Kısaca sağımız ve solumuz bir değildir bir kişi bile olsak bu bir kişimiz 2 ayrı ruhtan oluşur ve sizin verdiğiniz kararlara göre birleşir. 
Cevaba Direk Görmek İçin Buradan Okuyunuz
Şimdi yavaş yavaş sorumuzun basitçe cevabına gelelim aynı kişiliğimizin oluşturduğu ve vücudumuzun sağı ve solunun bir olmaması gibi yüzümüzün de iki tarafı kendimizin fark edemediği 
gibi iki tarafı da aynı değildir ancak bizim yüzümüz kusursuz olmadığından bilinç altı bu resmin kusurlu olduğunu düşünüyor  ve bu fotoğrafı telefon da barındırmak istemiyor. Tabi bu herkeste aynı değil beynin bu düşünceyi geliştirme sebepleri olabilir.
Tabi bu fotoğrafta beğenmeme gibi kendini aynada beğenmeyi fotoğrafta beğenenlerde olabiliyor. Bu o kişinin düşünce yapısına göre değişir ve bu insanlar eğer her ikisini de ortak yani ayna ve telefondaki fotoğraflarına bakma gibi işleri eşit yapıyorsa. Bu etkiyi fark etmez ancak her ikisinden birini fazla yapıyorsanız onda kendinizi maruz kalma etkisinden dolayı beğenmessiniz.
En Büyük Etki 

Bireysel Abartı Etkisi

Bu bahsedeceğim en çok etkileyen unsur şöyle anlatmam gerekirse bu etki genellikle lisede okuyan öğrencilerde gözüküyor ve onun yüzü daha güzel benimki niye onun ki gibi değil saçı sarı benim saçım neden sarı değil işte vb şeylerden asıl yetenekli olduğu yeri görmeyip başkasına benzemeye çalışıyorlar ancak kendileri olsalar daha çok şey başaracaklar ve bu etki yüzünden çoğu insan çok başarılı olabilecekken çok kötü yerlere gelebiliyor. Bu etkinin asıl sebebiyse ilişkiler güzel görünme derdi kısaca ergen problemleri diyebiliyoruz. 
İlacı
Berberlerde çalışarak sürekli camları silerek veya tıraş olan kişiye bakarak bu sıkıntınızdan kurtulabilirsiniz.

Umarım bugünkü yazımı da beğenmişsinizdir biraz düşünce yazısına geçmiş olabilir bundan dolayı sizden özür diliyorum zamanım olmadığından biraz farklı ruh halleriyle yazıyorum yazıları şu an saat 2.44  verdiğim emeği sizde anlayın bu yüzden yazımı paylaşırsanız sevinirim.

8 Yorumlar

  1. Telefon kameraları da gözle aynı olmadığı için görüntüyü farklı kaydediyor. Sonuçta gözümüz lensi ile bir aletin lensini kıyaslanamayacak kadar arada fark var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh bak onu koymayı unuttum iyi fark etmişsin

      Sil
  2. Aynada kendimizi iki kat güzel görürmüşüz fotoda iki kat çirkin :D

    YanıtlaSil
  3. Çirkin çirkindir, güzelde güzelde güzeldir :) Gelip göreceli işler

    YanıtlaSil
  4. üçüncü boyut, bireysel abartı, güzel şeyler öğrendik :)

    YanıtlaSil
  5. Evet doğru söylüyorsun insan hep alısık oldugu seyi sever yeniliklere acik degiliz 😆

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology