İstanbul ' u Bitirebilecek Büyüklükteki O Deprem

Yeni bir günde daha merhabalar dostlar ben despothayrat ve bugün sizlere geçen aylarda yaşanan deprem sonucu insanların bir süre gündemi olan ve tekrar bugünlerde deprem olması sonucu tekrardan insanların aklında bir soru işareti İstanbul Depreminden bahsedeceğim sizlere bu yazımda. 

Önemli bir konu olduğu için olarak bu yazımı 2 parçaya ayırdım bu şu an okuduğunuz yazıyı simülasyon ve kurgu tarzında olacak eğer ilgi gelirse de sonuçları ve nasıl gerçekleşecek ve neden büyük bir deprem bunları anlatacağım eğer  yazımı beğendiyseniz okuduktan sonra paylaşmayı ve beğenmeyi unutmayın dostlar 

Şimdi başlayabiliriz...


Tam olarak ne zaman olacağı belli değil ama ne yazık ki önümüzdeki yıllarda olacağı kesin...


Önce insanın içini ürperten büyük bir uğultu.


Devamındaysa 1 dakika gibi büyük bir süre olacak olan 7.7
Deprem
büyüklüğünde bir deprem. Pek çok kişi çığlık çığlığa hiçbir şey anlamadan yaşadıkları konuttan dışarı çıkma derdinde. Bazı insanlarsa kendilerini korku içinde camdan aşağı atıyorlar.

İlk kesilen elektrikler oluyor. Su şebekeleri ve doğal gaz iptal ve telefon hatları sistemin kaldırabileceğinden daha fazla kişi denediği için sistem kilitleniyor, kimse kimseye ulaşamıyor.
Gökyüzünde korkunç bir toz bulutu ve elektrik olmadığı insanlar zifiri karanlıkta birbirlerini arıyorlar. Hiç görülmeyen bir manzara da etrafta yıkılmış evler ve ağlayan insanlar. Herkesin aklı yakınlarında  ağır bir gaz kokusu ve toz bulutu artık çevrede kendini hissettirmeye başlıyordu. Kimse ne yapacağını  ve nerede toplanacağını bilmiyor. 1 milyon ila 2 milyon kişi  İstanbul çıkmaya çalışıyor ve 200 ila 400 bin kişiyse İstanbul ' a girmeyi deniyordu. Bu kadar yoğunluğu kaldıramayan yollarda hiç görülmeyen bir manzara vardı.

Deprem Haritası
Acil ulaşım yollarında çıkmayı deneyen bazı !!!akıllı insanlar!!!
ambulans ya da itfaiye hiçbiri hiçbir istenilen yere ulaşamıyor.
İstanbul 'u yakınlarında bulunan 2 fay hattı bulunur. 
Biri Tekirdağ ' dan Çanakkale ' ye uzanıyor diğeriyse dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul ' un hemen Güneyine çok yakınında özellikle 2. fay hattında biriken 250 yıllık enerji her an kırılabilir.
Dünya ' nın en köklü megakenti olan İstanbul ' un üzerimize çökeceği tarih gün geçtikçe yaklaşıyor, bilinmeyen tek şeyse bu büyük depremin ne zaman gerçekleşeceği. Ancak uzmanlara göreyse en geç 2030 tarihine kadar Marmara ' da büyük bir deprem olacak. Bunun şiddetiyse 7 ila 8 büyüklüğünde olacak.
Deprem olduğu zaman tsunami tehlikesi de doğar ve İstanbul ' un denize kıyısı olduğu için ve 1509 tarihindeki büyük İstanbul Depreminde de görülmüştür. Böyle bir depremin 60 saniye sürmesiyle yaklaşık olarak 300 bin kişi hayatını kaybedecek 500 bin kişiyse ağır yaralanacak. Yapıların %15 ile %20 bir daha kullanılamayacak. 1.5 milyondan fazla kişi evsiz kalacak mali kayıplarsa 150 milyarı geçeceği tahmin ediliyor. 

En çok zarar görecek yerler Marmara ' nın kıyı kesimleri olacak

buralarda çok fazla yapay dolgu alanı yani  aslında denizin olan yerleri biz kendi faaliyetlerimiz için aldığımız yerler  sıvılaşmanın meydana gelip deniz kendinin olanı eninde sonunda tekrar sahibi olacak. 

Böyle Türkiye 'nin beyni gibi bir yerde bu denli kuvvetli bir depremin olması Türkiye ' nin beyninin çökmesi hatta darbe belki de bağımsızlığını kaybetmesine bile neden olabilir.

Diğer bölüm için yazıyı beğenmişseniz paylaşmayı unutmayın görüşmek üzere ben despothayrat .

2 Yorumlar

  1. aman aman yaaa napcaz yani kaçsam mı acaba istanbuldaaan :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology