Yeni Dünya ' nın Getirdikleri Dünya ' da neler oluyor ?

Benim için müthiş bir gün sizin içinde bu yazıyı okuduğunuz için daha müthiş bir gün olur umarım. 
Dostlar ben despothayrat ve bugün sizlerle harika ve yep yeni bir seriye başlıyoruz.

Serimizin adı Yeni Dünya ' nın Getirdikleri yeni bir seri olduğu için ilk olarak biraz  açıklama yapmama izin verin bu serimizde genel olarak yakın bir zamanda Dünya 'da gerçekleşecek olan çeşitli olayları  bilimsel açıklamalarıyla birlikte sizler için yazacağım umarım okuduktan sonra beğenmiş olursunuz Eğer beğenirseniz aşağıdan bu yazıyı paylaşmayı ve beğenmeyi unutmayın. Başka dostlarınızla bu yazının linkini paylaşırsanız bana destek vermiş olursunuz.

1. Laboratuvarda Üretilen Et 2022 Yılında Raflarda Olabilir ?

Laboratuvarda et yetiştirme yani laboratuvar proteini konusu gıda mühendisliğinde ve hayatımızda yükselen en hızlı bilim teknoloji yönelimlerindendir.
Tarım ve hayvancılıkta devrim yaratacak bu gelişmeler 
Et üretmek için hayvan öldürmeye , çevreye, canlılara bu kadar zarar vermeye gerek yok deniliyor.
Laboratuvarda yetişen et denildiğinde çoğu kişiyse sentetik et olarak bunu düşünüyor ve bu fikri direk ret ediyor . 
Oysa bu düşünüldüğü gibi değil bu konuda alanındaki uzman kişiler canlı hayvanları uyuşturarak canlarını yakmadan biyopsi ile 1 cm3 büyüklüğünde bir parça alıp  ve eti hayvanı çiftlikte büyüttükleri gibi eti alıp kök hücreyle çoğaltıyorlar.
Laboratuvarda Et Üretmek



Hücreden et üretmek fikri son derece akılcı, sağlıklı, çevreci ve sürdürebilir gözüküyor tabi bu yorumu çıktıktan sonra ancak onaylayabiliriz.
Bu  laboratuvarda et üretmek fikrinde ön saflarda  İsrail , Amerika ve her şeyi yiyebilen Çinliler duruyor.
Türkiye ' mizde de Ankara Üniversite Teknokent ' de çalışmalarını sürdüren ve bu alandaki  ülkemizin ilk şirketlerinden olan Biftek.Co ile birlikte dünyadaki şirketler  laboratuvarda et üretmek üzerine sürekli çalışıyor. Bu konuda en iddialı şirketse İsrailli Future Meat Technologies ilk pilot üretim tesislerini üretmek içinse 14 milyon dolarlık  yatırımı bulmayı başardı.
Hedefiyse et maliyetini 10 pounddan 4 belkide 3 pounda kadar düşürmek bu da et fiyatlarının yarı yarı geleceğinin bir habercisi bu şirket bunu başarabilirse laboratuvarda üretilen et 2022 'de market raflarında olacak.

2 Mars ' ta Ispanak Yemek Mi ?

Hollanda Wageningen Araştırma Üniversitesi ' nde görevli olan bazı bilim adamları NASA tarafından geliştirilen Mars ve Ay toprak simülasyonlarında roka, domates, turp, ıspanak, kinoa, çavdar, soğan, pırasa, ve bezelye yetiştirmeyi başardı. Proje gelecekte Mars ve Ay ' a yerleşecek insanların beslenmesinden öte, orada yetişen  bitkilerden  canlı tohum elde etmeyi amaçlıyor.
İlk oluşan bulgurlar bunun mümkün olabileceğini gösteriyor. 
Domates

Ay ve Mars simülasyon topraklarında deney amacıyla ekilen 10 ürünün 9 ' u gayet iyi büyüdü ve yenilenebilir nitelikte bulundu.
'' Mars toprak simülatörü üzerinde kırmızılaşan domatesleri gördüğümüzde çok  heyecanlandık diyen araştırmacılar tek istisnanın ıspanak olduğunu söyledi onun için biraz daha çalışılması gerektiğini söyledi artık yeni bir mesleğimiz daha var Uzay çiftçisi.

3 Sanal Ağrı Kesiciler 

Dünyanın çeşitli  bölgelerinde , özellikle ağırlıklı olarak üniversite hastanelerinde ağrı tedavisi için Sanal Gerçeklik yani VR  kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Doktorlar  ve VR uzmanları el ele vererek , 360 derecelik simülasyonlara çeşitli ağrılardan  kanser ve çeşitli ameliyat  ağrılarına kadar ; farklı ağrı türleri için çeşitli 
VR Ağrı kesiyor mu ?

VR ortamları yarattı. Ağrıyı unutturmak içinde çeşitli meditasyonlar, doğa gezileri ,huzur veren yerler ,hikaye macera gibi uygulamalar kullanılıyor.
VR  içeriklerinde su altında yüzmek, penguenler arasında dolaşmak veya  Kuzey Işıklarını izlemek gibi deneyimlerle hastanın dikkatini ağrıdan başka noktalara  çekiliyor . VR ' ın sanal ağrı kesici olarak denenmesine  devam ediyor




13 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. İşe yarıyormuş ama ilac verilmeden bazi islemler yapiliyormus

      Sil
  2. Mars da yetişen sebzeler lezzetli olur mu acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ama fark olur bundan eminim :)

      Sil
    2. Belkide toprağı daha verimlidir daha güzel olur

      Sil
  3. Sanal ağrı kesici dikkatimi çekti 🌠

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken benim de dikkatimi çekti okuduğun için teşekkürler

      Sil
  4. Blogunuzu takipteyim ama blogumu ziyaret edip reklama tiklardsaniz mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten genelde reklamlarına ben tıklıyorum ama artık yorumda bırakırım bloğuna geldiğimi anlaman için : )

      Sil
  5. Sanal ağrı kesiciler ve Mars'ta tarım denemeleri ilginç araştırma konuları, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben asıl yazımı ilgi çekici bulup ve okuduğun için genelde böyle konular ele alıyorum istersen daha çabuk görmek için bloğumu takip edebilirsin : )

      Sil
  6. alla allaaaa yaaa birinci ve ikinci çok çok ilginç :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology