Gündemdeki İlginç Haberler

Despothayrattan yepyeni bir gece yazdığım yazıdan daha merhabalar dostlar bildiğiniz gibi ben yeni serilere başlamayı
seven biriyim ( çünkü daha fazla okunuyor ) bugün ki yeni serimiz ilginç birkaç haberi kısa ve net bir şekilde yazdığım bir konsept olacak ve bundan sonraysa benim büyümemi sağlayan ve artık baba gibi geliyorum hazırlanın diyen koronavirüs hakkında çok önemli istihbaratlar aldığımdan yeni bir koronavirüs yazısı yazacağım.

1. Mars ' a gitmek neden zor ?


Son günlerde Kızıl Gezegen de denilen Mars ' a bir sürü ülke uydu 


keşif aracı gönderdi ve rokette yakın bir zamanda Amerika Birleşik Devletleri tarafında gönderilecek. 

Mars ' a iniş korku dolu 7 dakika olarak biliniyor başarılı geçen bir iniş kesinlikle kutlamayı hakkediyor nedeniniyse birazdan söyleyeceğim. Kızıl Gezegen ' e inmek neden uzay görevlerinin en zor geçen kısmı ?

Hiç düşündünüz mü düşündükten sonra da bu kısmı okumaya devam edebilirsin.

Dünya ve Mars Güneş etrafında  farklı yörüngelerde ve hızlarda dönüyor kısaca bu iki gezegen sürekli birbirine yaklaşıp uzaklaşıyor ve 2 senede bir yakınlaşan Mars gezegeni şu anda yakınımızda ve  bu yüzden bir sürü ülke şu anda roket keşif aracı ve uydu gönderiyor ilk zorluğu anladığımıza göre şimdi  ana zorluğa geçelim.

İlk olarak Mars ' a inmenin 14 dakikası önemli 7 dakikasıysa kritik

bunun sebebiyse doğrun inmek için aracın 26 kritik manevra yapması gerekmektedir her şey aslında bundan ibarettir : ) ancak bu söylediğim  şeyi  ben basitçe anlattım diye basite almayın aslında bu manevraları yöneten 50 ' den fazla kişi çalışıyor buradan ne kadar zor olduğunu anlayabilirsiniz.

2. Uyuyan mikrobu uyandırmak

Bazılarınızın bildiği gibi geçen günlerde 100 milyon önceki uyuyan mikroplar tekrar canlandırıldı canlı kalmlarının sebebiyse uyudukları yerin onların yeterli enerjilerini sağlaması. Tortullarda uyuyan mikropların uyandırılması iyi bir şey değil mi birazda bunlardan bahsetmek istiyorum.
İlk olarak bu mikroplar yeni bir hastalık taşıyor da olabilirler eski hastalıklardan olan sonra yok olan hastalık bu mikroplar tarafından tekrar insandan insana geçebilir diğer iyi haberse bu mikropların kimyasal hafızası gibi bir şeyleri olabilmesi yani bu mikroplar sayesinde dinozorları ve tarihe veda etmiş diğer canlıları daha iyi tanıma olanığımız oldu tabi bu söylediklerim en basit örneklerdendir.

6 Yorumlar

  1. Koronadan sonra bi virüs daha kaldıramaz insanoğlu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah inşallah 100 milyon yıllık virüslerde bi hastalık çıkmaz : )

      Sil
  2. aaa ne ilginç bişey bu ya, bu eski virüsler yani.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology