İnsanlar Yok Olsaydı Dünya Nasıl Bir Yer Olurdu ?

Yepyeni bir ayda daha merhabalar dostlar bu ayınız umarım güzel geçer ve ben  bu ayın başlangıcı için yine sizlere güzel bir konu buldum .

Konumuz : Biz İnsanlar Birdenbire Yok Olsaydık Dünya nasıl bir yer olurdu.


İnsanoğlu yaşamında hep daha fazlasını isteyerek Dünya ' nın her yerine çok çabuk bir şekilde yayılmıştır tabi kii  Dünya ' da hala keşfetmediğimiz yerler de vardır.

Kendi yaşantımızı her an daha iyiye taşıyabilmek için Dünya ' daki kaynakları fazla ve gereksiz bir biçimde kullanarak diğer canlıların habitat yani yaşam alanlarını işgal ederek çevremize zararlar veriyoruz .
TÜM BU YAPTIKLARIMIZIN SONUÇLARINI düşünmeye başlamışken sonuçları başımıza gelmeye bile başladı bu konuda biraz geç kalmış bulunmaktayız.


Peki ya çok geç kalsaydık ve vakit insanoğlu için Dünya ' da  dolsaydı neler olurdu ?
Hangi fiyata nasıl bir nükleer santral? | Bilim ve Gelecek
Nükleer Santral

İlk olarak enerji üretebilmek için Dünya ' nın çeşitli yerlerine kurduğumuz nükleer santraller elektrik enerjisinin eksikliği sebebiyle soğutma sistemleri çalışmaz ve bazı santrallerin sistemi devre dışı bırakma kodları çalışmayacağından dolayı reaktörlerde aşırı ısınmalar ve patlamalar oluşabilir. 


Bunun neticesinde olası radyasyon sızıntısının etkisiyle binlerce kilometre karelik alanlarda canlılık tamamıyla yaşamını kaybedebilir ve buradaki yaşamın tamamıyla normale dönmesi çok uzun yıllar  alabilirdi.

Dünya ' nın  radyasyon  sızıntılarından etkilenmeyen diğer bölgeleriyse insanoğlunun yokluğunu fırsat bilen bazı vahşi hayvanlar şehirlere inmeye başlıyorlar.


VE çoğu evcilleştirdiğimiz hayvanlar biz olmadan yaşamlarını sürdüremedikleri için çoğu evcil hayvan  ölürdü diğer evcil hayvanlarsa tekrardan vahşi yönlerini keşfetmeye başlarlardı.

Sadece bizim işimize yaradıkları için sayıları  diğer hayvanların sayılarına göre kıyasla  çok daha fazla olan çiftlik hayvanları ise 
Koyun Sürüsü Olmamak!! - Fotoğraf: Rabia Güven
Koyun sürüsü
açlıktan vahşileşen köpeklerin veya vahşi yaşamdan gelen  diğer avcıların hedefleri haline gelirlerdi ve doğal olarak yem haline gelirlerdi.

İnsanoğlunun yokluğu hayvan nüfusunu pozitif bir şekilde etkilediği gibi bitki nüfusunu da pozitif bir şekilde etkilerdi.

Şehirlerde bitkilerin özgürce büyümesi neticesinde çoğu insanoğlunun yaptığı yapay yapılar  hızlı bir şekilde tahrip olur ve 4-5 yıl içerisinde Güneş ışığı alan  her yerde kök salmaya ve büyümeye başlayan  bitkiler artık yapay yapıları tamamıyla tahrip etmiş olurdu.
Eyfel Kulesi - Vikipedi
Eyfel Kulesi

Hızlıca geçen onlarca yıl da rutin bakımı yapılmadığı için Eyfel Kulesi veya otomobil gibi araçlar  çelikten yapıldığı için  paslanarak metal yığınlarına dönüşürlerdi.
İnsanoğlunun bilgi birikimini sağlayan kitaplar ansiklopediler vb şeyler ve bütün elektronik cihazlar çürüyerek  ebediyen yok olurlardı.

Giza Piramidi veya Göbeklitepe gibi yapılarsa bir süre dayanıp devamındaysa yok olurlardı. 

Daha sonraki yüzyıllardaysa fiziksel kimyasal ve doğal etkenlerle çoğu insanoğlunun yaptığı yapılar tamamıyla yok olurdu ve 

ve geçecek birkaç yüzyıl sonundaysa Dünya ' da insanoğluna dair hiçbir iz kalmazdı buna plastik ve cam atıklar bile dahil

BU da bize gösteriyor k
Dünya üzerinde iddia ettiğimiz egemenliğin ve hakların aslında ne kadar geçici  ve asılsız olduğunu  gösterir.




3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

Recent in Technology