İnsanları Etkileme Sanatı Manipülasyon Taktikleri

Yeni bir hain planların dolaştığı , çoğu yerde insanlığın öldüğü ve manipülasyonların dolaştığı bir dünyadan  merhaba dostlar . Bildiğiniz gibi elimden geldiğince artık sitemizi konu bakımında çeşitlendirmeye çalışıyorum hem bu sayede farklı şeyler öğrenebiliyorsunuz ve aynı konuyu okumaktan sıkılmıyorsunuz.
Ve bugün sitemizi yeni bir tat daha geliyor . Yeni konumuz İnsanlar Hakkında Her Şey bu seriye başlamamın sebebi Koronavirüsün ve Hayatın beni insan sarrafı yapmasıdır.

Bugün  çoğu zeki insanın kullandığı manipülasyon yöntemlerinden sizlere bahsetmek istiyorum .

Bu yöntemler sayesinde karşınızdaki kişiden öğrenmek veya elde etmek istediğiniz şeyi alabileceksiniz. 
Not :  Bazılarınız bu yöntemleri bilmeden düşünerek kullanıyor olabilir sonuçta akıl sayesinde bu yöntemler kullanılıyor ancak ben en etkili ve benimde genelde kullandıklarımı yazmak istedim.

1. Tek Çare

Bu yöntemimizde genel olarak bir sorun varmış gibi davranıp ya da
olmayan bir sıkıntıyı büyükleştirip bir sorun gibi gösteriyorsunuz sonraysa gelen tepkileri ölçüyorsunuz devamındaysa yardım istemelerini sağlıyorsunuz ve sonunda çözümü sunuyorsunuz.

Örnek vermem gerekirse pahalı alışverişler veya estetik ameliyatları gibi gereksiz ihtiyaçların varlığını  insanların yüzüne vuran medya ve standart bir olgu oluşturmaya çalışan  hükümetler 
bu tekniği sıklıkla kullanırlar koronavirüste de kullandıkları gibi.

2. Mahrum Bırakmak 
Bu yöntemi kullanmanız için sizin o konuda bir adım önde olmanız ve gelişen olayları iyi yönetmeniz ve kendi istediğiniz gibi yönlendirmeniz gerekir.
Zaten bu yöntem genellikle aile içinde ve sosyal yaşantıda  sıklıkla görülen  bu manipülatif psikoloji , insanları  itaat ettirmek için kullanılır. 

Örnek vermem gerekirse sizin ailenizden bir şey istediğinizi varsayalım ancak aileniz bunu yaparsan senin bu istediğin olur der ve aileniz bu durumda sizi istediği şeyi yaptırmış oldu hayattada böyle örnekler vardır sizin bu yöntemden kurtulmak için aynı sömürülen  ülkelerinin de istediği gibi kendi bağımsızlığınızı kazanmanız gerekir. Kısaca bu manüpülatif yöntemden kurtulmanız için bağımsızlaşma  ve kendi gelir kaynağınızı yaratmanız gerekir bu yöntemden kurtulmanızın tek yolu budur veya siz bu yöntemleri uyguluyorsanız karşınızdaki kişilerin bunları elde etmesini engelleyeceksiniz.

3. Suyuna Gitmek
Zeki insanlar önerilerinin dikkate alınması için genellikle referans göstererek saygı değer kişilerden alıntılar yapabilirler. Ve özellikle konuşmaya nazik bir şekilde hal hatır sorarak gülümser ve bu fikir kötü bile olsa konuşmasıyla bunu normal hatta ses değerleriyle bu fikri çok iyi gösterir. Genelde  burada bu ses değeriyle konuşan insan kendini dinleyen insanlarla sürekli uzlaşır ve eğer konuşmacıya bir öneri veya başka bir denilirse baş hareketleriyle konuşmacı bunları önemsiyormuş gibi başını sallar  buradaki önemseyerek başını sallamak karşısındaki kişiyi ele geçirmenin son adımıdır.

4 Ben Düşman Değil Dostum Duruşu
Size karşı  çok sinirli biri ve tepkili olan bir insanın ya da karşınızdaki kişiyi biraz sinirlendirdiyseniz karşısında dikilmek yerine  yanında durun ve  onun gözlerine hiçbir şey olmamış ve ben de sendenim senin gibi düşünüyorum bakışı atın.
Böylelikle  o kişinin bilinçaltında artık tehdit  unsuru değilsiniz
bu sayede onun dostu gibi görünüp aslında istediğiniz şeyleri yapabilirsiniz.

5. Korkut ve Rahatlat 
Bu yöntem benim en sevdiğim manipülasyon yöntemlerinden biri .

Bu yöntemi genellikle biraz daha acımasız ve iyi rol yapabilen insanlar kullanır MUHTAPLARINI önce korkuturlar sonra onları rahatlatırlar rahatladıklarında olumsuz bir şeyi yenmiş gibi düşünürler aslında ancak böyle düşünmelerinin sebebi şok etkisi geçirmeleridir şok etkisi geçirdikleri içinde iyice naifleşirler  ve her türlü teklife açık hale gelirler . Kısaca artık başardınız : )

Maalesef bugünlük bu kadar manipülasyon yöntemi yazdım eğer böyle manüpülasyon tarzlarında yazıların gelmesini istiyorsanız yazıyı paylaşmayı bloğu izlmeyi unutmayın dostlar .

İyi manipülatif günler : )

6 Yorumlar

  1. Haklı ve samimi olduğumu doğru bir dille ifade edersem her şey hallolur sanırdım. Galiba hala öyle sanmaktayım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaani o yöntem insanlar seni tanıyorsa geçerli olur veya çok ciddi bir konuşmaciysan

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Bu ah ah 'yi yazarken katmış olduğun düşünceleri hissettim nasi yazdıysan artik 🤣

      Sil
  3. ooooo iyi yöntemler lazım olabilirler :)

    YanıtlaSil
  4. Kendini ifade edebilmek çok ama çok önemli insanlar sizi tanısa bile yanlış bir ifade de hemen acabamı oluyor emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology