Koronavirüs Sorularını Cevaplıyorum

Koronavirüs yayılıyor insanlara ilk başlarda korkutucu gelen bu virüs artık insanlara sıradanı bırakın aşırı sıradan geliyor sanki insanlar bu virüs hiç yokmuş gibi davranıyor ancak birine koronavirüsten korkuyor musunuz sorusunu sorunca korkuyorum cevabını alıyorsunuz.

Bugünkü yazımda biraz koronavirüsle ilgili gelişmelerden ve gerçeklerden bahsetmek istiyorum.


Koronavirüs Mutasyona Uğradı mı  ?

Bu sorunun cevabını şu anlık şöyle verebilirim çoğu ülkede bu
Gen Mutasyonu

virüs mutasyona uğrayıp bazı ülkelerde uğramayıp  bazı ülkelerdeyse mutasyona uğrayıp uğramadığına dair çalışmalar devam etmektedir. Bizim ülkemizdeyse bazı ülkelerde olduğu gibi mutasyona uğrayıp uğramadığına dair çalışmalar devam etmektedir.

Koronavirüs Nasıl Bir Mutasyona Uğradı ?

Koronavirüsün uğradığı mutasyon bir genini tamamen değiştirerek gen mutasyonuna uğradı bu virüsün bu mutasyona uğrayarak kendine kazandırdığı özelliğiyse sadece bulaşıcılığını artırması oldu ancak bu özelliğini kazanırken bu virüs öldürücülüğü de azaldı genel olarak virüslerde bu özellik görülür öldürücülüğü artarsa bir virüsün bulaşıcılığı azalır tabi ki istisnai durumlar harici.

Koronavirüs Aşısı Ne Zaman Çıkacak ?

İlk olarak  Dünya ' daki aşı çalışmaları Dünya ' da gerçekleşen diğer pandemilere nazaran çok daha hızlı bir şekilde aşı çalışmaları devam ediyor.
Şu anda çoğu aşı klinik testleri atladı ve 10 bin kişilik testlere başladı aşının tamamıyla piyasa sürülmesi 2021 yılında gerçekleşecek ancak sadece burada piyasaya sürülmesi demek 7 milyar tane aşı yapılması anlamına geliyor bu 7 milyar aşının 2022 sonlarında elimize geçmesi bekleniyor tabi o zamana kadar insanlık kalırsa veya koronavirüs bitmezse bu aşı işimize yarayacak.

Koronavirüs Aşısı Başarılı Olabilecek mi ?

İlk olarak aşının başarılı olduğunu varsaysak bile 7 milyar insanda başarılı olabilecek bir aşı olamaz zaten başarılı bile olduğunu varsaysak aynı grip gibi koronavirüs de mutasyona uğruyor bu yüzden yaptığımız aşı ancak 1 yıl gibi bir süre bizleri koruyabilir.
Koronavirüs Aşısı
Zaten aşının aynı hastalarda görüldüğü gibi geçici süreli bir bağışıklık sağlıyor ve bu bağışıklık oranı %70 gibi bir rakam bu yüzden aşı yerine bu virüsü köklü bir şekilde bitirmeye yatrım yapmalıyız ancak bizlerde insanız canımız sıkılıyor diyoruz ancak böyle yaparak daha çok evlerde otururuz. Kısaca bir aşımız olsa bu aşının başarılı olma olasılığı çok yüksek değil bu yüzden tüm umutlarımızı aşıya bağlamayıp başka yöntemler aramalıyız halk olarak sonuçta dünyada 7 milyar beyin var illa biri cevabı bulacaktır.

İyileşenler de Başlarına Ne Durumlar Geliyor ?

İyileşen hastaların düşükte olsa tekrardan bir enfekte olma olasılığı
Hapşuran İnsan

var ve bunu kendileri anlamıyorlar çünkü bu hastalığa olan bağışıklıkları normal bir insandan daha fazla olduğu için tam bir virüs makinesi haline dönüşüyorlar bu yüzden herkesin maske takması gerekiyor maske takmak bizi virüsten korumaz virüsü bulaştırmamızı engeller bu yüzden maske takmamız önemlidir.

İyileşen hastalarda iyileştikten sonra bu virüse karşı bağışıklık tam anlamıyla kazanmış olmuyorlar iyileştikleri günde ortalama bu virüse bağışıklıkları %64 se 3 hafta gibi bir süre bu hastalığa karşı bağışıklıkları %17 gibi bir yüzdeliğe düşüyor bu yüzden enfekte olduktan sonra tekrardan virüse ağır bir şekilde yakalanmanız mümkün. Bu hastalığa eğer ağır bir şekilde yakalanmak istemiyorsa kan testi yaptırın değerlerinizde en üstte %8 ile %16 arası bir değer olacak onu %16 ya yaklaştırmaya çalışın bunu et ve süt ürünleri gibi besinler tüketerek yapabilirsiniz.

Eğer vakaları en sadeliğiyle görmek isterseniz bu adresten görebilirsiniz ben hep bu web adresini kullandım
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

8 Yorumlar

  1. Bayramdan sonraki günler ne olacak serbestlik aldı başını gitti hayırlısı bakalım.

    YanıtlaSil
  2. Korunma yöntemlerine bir türlü uyum sağlamadığımız için aşı en kolay çözüm gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asi olmayavak gibime geliyor ama umarim yanilirim

      Sil
  3. ne zaman kurtulcaz artık şundan yaaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Maskesiz kapının dışına bile çıkmamak lazım.
    Sondaki linki inceledim biraz.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tesekkur ederim o link en basarili ve ilk acilan coronavirs haritasi linki

      Sil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology