Kadıköy ' ün Büyüsü Neden Bozuldu ?

Despothayrattan merhaba dostlar bugün sizlere bir spor bloğu tanıtıcam umarım beğenirseniz yazı bana ait değildir eğer yazının sahibine gitmek isterseniz yazının sonundaki linkten gidebilirsiniz.

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de ki başarıları son 20 yıldır konuşulurdu. Bu sene de konuşulmaya devam ediliyor ancak hikayenin sonu biraz daha farklı. 
               

 Fenerbahçe'nin yenilmezliği ne zaman başladı ?


Fenerbahçe Kadiköy'de  22 Aralık 1999 yılında Galatasaray ile karşı karşıya gelir.
Hasan Şaş ve Marcio'nun attığı gollere Fenerbahçe Viorel Moldovan'ın tek golüyle karşılık verebilmiş ve  1 - 2'lik skorla ezeli rakibine mağlup olmuştur. Bu tarihten sonra Fenerbahçe Galatasaray'ı Kadıköy'de 23 maçta daha ağırlamış ve bu maçlarda 15 galibiyet ve 8 beraberlik almıştır. 

 Fenerbahçe'nin yenilmezliği ne zaman sonlandı ?


Tarih 23 Şubat 2020 Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki yenilmezliğin 24. maçı. Herkes merak ile bu maçı bekliyor. Eğer Galatasaray kazanırsa 23 maçlık galibiyet hasreti son bulacak. Diğer sonuçlarda ise Fenerbahçe'nin yenilmezliği devam edecek.

 Veee beklenilen maç başlar. Fenerbahçe 21. dakikada  Max Kruse'nin attığı penaltı golü ile  1 - 0  öne geçer. Ryan Donk'un attığı kafa golü ile ilk yarı 1 - 1 berabere biter. İkinci yarı 80. dakikaya kadar beraberlik devam eder. Jailson'un yaptığı müdahale penaltı ile sonuçlanır. Penaltıyı gole çeviren El Tigre lakaplı Radamel Falcao olur ve eşitlik bozulur. Golü bulmak için risk alan Fenerbahçe aynı zamanda kontra atakları gerçekleştiren Galatasaray'a karşı savunma yapmaya çalışır. Maça 10 dakikalık uzatma süresi verilir. Uzatmanın 7. dakikasında yine bir kontra atak gerçekleşir. Diğer kontra ataklardan farkı ise Henry Onyekuru'nun Altay'ı mağlup etmesi ve skoru 1-3'e getirmesidir. Halil Umut Meler'in son düdüğü çalmasıyla maç bu skorla sonuçlanır. Fenerbahçe'nin 20 yıllık yenilmezliği bu maç ile son bulmuş olur.

 Fenerbahçe'nin yıllar sonra Galatasaray'a yenilmesinin nedenleri nelerdir ?


Bana sorarsanız bu yenilginin başlıca nedeni Fenerbahçe'nin yanlış yapılan kadro planlamasıdır. Defansif orta saha olarak alınan futbolcuların mevkileri haricinde her yerde oynaması bunun bir kanıtıdır. Tolga Ciğerci'nin sol kanatta oynaması Jailson'un ise stoper olarak görev alması bunun en güzel örneğidir. 

 İkinci büyük neden : Jailson


Ersun Yanal'ın ısrarla Jailson'u defansta oynatması Fenerbahçe'ye zarar vermiştir. Yedek kulübesinde duran Simon Fallette'in hazırda olmasına  rahmen Jailson bizi şaşırtmamış ve ilk 11'de maça başlamıştır.
Bu maçtan önceki maçlarda yaptığı hatalar ile sinyalini veren Jailson dakika 80'de penaltı yaptırmış ve bize kendini kanıtlamıştır.

 Üçüncü neden : Kanatlardan gelmeyen destek


Sol kanatta Tolga Ciğerci ve sağ kanatta ise Nabil Dirar'ın oynaması kanatlardaki üretkenliği azaltmıştır. Hâl böyle olunca forvet istenilen katkıyı sağlayamamış ve ön alandaki bitiricilik minimum seviyede kalmıştır. 

 Dördüncü neden : Luiz Gustavo


Luiz Gustavo'nun maçta olmayışı Fenerbahçe'nin kadro planını bozmuştur. Gerek defansa verdiği katkı gerekse oyunu yönlendirmesi ve ön bölgeyi desteklemesi ile Fenerbahçe için çok önemli bir futbolcudur. Sahada liderlik yapabilecek tecrübeli bir futbolcu olan Gustavo'nun yokluğu Fenerbahçe'yi olumsuz yönde etkileyen bir diğer önemli nedendir.

                                Altay

 Dirar          Serdar        Falette        Hasan
 
               Ozan          Tolga Ciğerci
                

Ferdi              Mehmet Ekici    Max Kruse
Kadıoğlu


                          Vedat Muriqi 
                           


Sizce Fenerbahçe yukarıdaki diziliş ile maça başlamış olsaydı yenilmezliğini devam ettirebilir miydi  ? 

 Eğer böyle yazıları okumak isterseniz veya destekte bulunmak isterseniz yandaki isme tıklayarak onun bloğuna gidebilirsiniz

okla gösterdiğim yere tıklayın ➡️➡️➡️➡️  BARIŞ KIRAL 


3 Yorumlar

  1. kadıköyde maç izlemek çok keyifli yaa. gs li olsam daa :)

    YanıtlaSil
  2. Ben fenerbahçeliyim ama fazla takip etmiyorum galatasaray uzun süre yenemedi kadıköyde en son bu yıl kırdı talihsizliğini teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçeliyim ama fanatik değilim. Bayanların maçla ne kadar ilgisi varsa o kadar işte. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology