Kendi İcatlarıyla Ölen 10 Mucit

Biz insanlar her gün çeşit çeşit aygıtlar cihazlar  kullanıyoruz bu teknolojik ürünlerin nasıl yapıldığı hakkında neredeyse çok az şeyler biliyoruz ancak bu doğru bizim kullandığımız en basit bir gereç veya ihtiyaç da onu bulan kişi onun uğruna kendini feda etmiştir. Örnek vermem gerekirse  birinin kan nakline ihtiyacı var diyelim bunu bulmaya çalışan kişi bunu kendinde test etmek amacıyla kan naklini kendine yapıyor ancak uyuşmazlık yani protein renginin uyuşmazlığı nedeniyle hayatını kaybediyor kısaca bu dünyaya hizmet vermek isteyen çoğu kişi bu şekilde hayatını kaybetmiş.

Bugünkü konumuzda bu işte Kendi İcatlarıyla Ölen 10 Mucit


10 Marie Curie  (1867-1934)

Radyum ve polonyum üzerine önemli araştırmalar yapan Marie
Marie Curie
Curie bu maddelerin insan vücuduna karşı zararlı olduğunu o zamanlarda tam olarak bilmiyordu Marie Curie ise bu maddelerin özelliklerini bulmak istiyordu yalnız bir şeyi hesaba katmamıştı bu maddelerin insan vücuduna zararlı olduğunu yetersiz önlem alarak radyoaktif materyallerle fazla vakit harcadı. Aplastik anemi hastalığı yüzünden öldü.



9 William Bulock (1813-1867 )

William Bulock baskı endüstrisinde devrim yaratmaya yardımcı olan Amerikalı bir mucittir. Buluşundan yani matbaa tarafından 3 yıl sonra matbaayı yeni bir boyut kazandırmaya çalışırken test esnasında ayağı ezildi ve kangrenden öldü.

8 Henry Smolinski

 Henry Smolinski AVE Mizar projesinden biriydi Northrop
Uçan ARABA
Institute of Technology ' nin  havacılık Mühendisliği Okulu ' ndan mezun olduktan sonra aynı okuldan mezun olanlar ile birlikte yeni bir devir açmak için karayolu uçağını icat edeceklerdi AVE Mizar için ancak Uçuş sırasında uçan arabanın sağ kanadı koptu Bu kaza Smolinski 'nin ölümünü gerçekletirdi Ölüm yılı 1973 nedense ilginç şeylerde hep 20. yüzyılda gerçekleşmiş.


7 Horaca Lawson Hunley  (1823-1863)

Amerikan mucit H.L. Hunley adlı olarak adlandırılan erken elle
Horaca Lawson Hunley
çalışan denizaltıları  geliştirdi. Konfederasyon hükümeti o yıllarda 

savaş gemisi batıran bir denizaltıya 50.000 dolar verecekti bizim bu mucit tasarladığı denizaltıyı keşfederken boğularak öldü büyük ihtimal basınç veya denizaltısında kaçak vardı bunu test etmeden kendisinin içine binmesini kendi hatasına bağlıyoruz ancak Tarihi değiştiren büyük ama küçük hatalar yazımda bildiğiniz gibi motorlu uçaklar hep düşüyordu ancak mühendisimiz motorlu uçağı test etmek için büyük su dolu bir yere koymuş ve hatayı bulmuştu aynısını Hunley abimizde denese belki bu denizaltılara başka bir boyut gelebilirdi.

6 Henry Wistanley (1644-1703)
Deniz Fenerini icat eden bu abimizde  fırtınalı bir günde deniz fenerini terk etmek istemeyince deniz feneri içinde boğularak öldü.

5 Thomas Midgley Jr. (1899-1944)
 Bu abimizin olayı ise çok şansız bir şekilde gerçekleşiyor .
Engelliler için tasarlanan bu ürün engellilerin hiç kendilerini zorlamadan yatağa yatırılmasını sağlıyor  şu anda çoğunuz bir insanı nasıl öldürebilir diye sorduğunuzu duyar gibi oldum ancak bu adam bunu tasarlarken demir alt kısmını aynı şekilde bırakıyor hiç normal yumuşak bir şeyle kapamıyor ve adam kendi ürününü test ederken  mekanizmanın demirlerine düşünce boğazı kesiliyor ve maalesef ki ölüyor.

4 Otto Lilienthal (1848-1896)
Planörü icat etmeye çalışan bu abimizse test için yanlış zamanı seçti fırtınalı bir günde planörün testini yapmaya çalışan adam kontrolünü kaybederek bir evin çatısında hayatını kaybetti bu abimiz galiba bir an önce test etmek istediğinden böyle bir havayı seçtiği düşünülüyor.

3 Alexander Bogdanov (1873-1928)

Geldik başta verdiğim örneğe işte bu kan naklini icat eden kişi bu
Alexander Bogdanov
ancak bu adama yanlış mı kan verildi yoksa o zamanlar kandeki protein renklerinin bilindiğiyle bir bilgi olmadığı için bu adam direk kendine kan nakli yapması sonucu hayatını kaybetti ancak bu fikri sayesinde belkide şu an milyonlarca kişiyi hayata kazandırdı Teşekkürler Alexander Bogdanov.


2 Li Si  (MÖ 280- MÖ 208) 

İşkence Sandalyesini icat eden bu kişi sözde vatan hainliği yaptı ve kendi sandalyesinde  kan kaybından öldü kısaca kendi kazdığı kuyuya düştü diyebiliriz.

1 Franz Reichelt (1879-1912)

Franz Reichlet
Bu abimizse paraşüt kostümünü ya da boşverin ya direk paraşütü icat etmeye çalışan kişi diyelim biz bu abimize Eyfel kulesinin tepesinden atlarken paraşüt kostümü açılmadı ve bu abimizi bu uğurda kaybetmiş olduk.

Evet dostlar bugünkü yazımız bu kadardı isterseniz 1 4 ve 8. kişilerin vidyoları internette var nasıl icatlarının çalışmadıklarını görmek isterseniz arayıp bulabilirseniz.
Görüşmek üzere ben despothayrat.

12 Yorumlar

  1. Kan nakli yapılan ilginç 1928 de gruplar bilinmiyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gruplar değil aslinda o kandaki proteinlerin rengi yeşil eflatun ve sari bu renkler gruplari ve pozitif veya negatif oldugunu anlatiyoe okudugun icin tesekkurler

      Sil
  2. İnsanlığın ilerlemesi için çalışırken hayatlarını kaybedenleri saygıyla anıyorum. Hayatlarını kaybetmeselerdi kim bilir daha neleri icat ederlerdi diye insan düşünmeden edemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya arada benim de aklimdan geciyor bu soru 😁

      Sil
  3. Marie Curie'yi çok severim:)
    Diğerlerinden bazılarını da yeni öğrendim 👍

    YanıtlaSil
  4. uçak denizaltı deniz fenerini, üçünü çok ilginçli buldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eh bende ilginç bulman için çok araştırdım : )

      Sil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology