Yeni Kral Samsung Galaxy S20 Ultra Fiyatı ve Özellikleri

Akıllı telefon pazarında zaman ilerledikçe gelişmeler yaşanıyor ve geçtiğimiz günlerde Samsung tamamıyla bizlere yeni çıkardığı S20 Ultrayı tanıttı. 

Samsung S20 Ultra 5G destekli olarak piyasaya sunulacak bu telefonun piyasaya yeni bir devrim getireceği düşünülüyor.
Peki Samsung S20 Ultra bizlere neler vaat ediyor gelin bunlara bakalım.

Samsung S20 Ultra Ekranı
S20 Kamera

Samsung ' un çıkardığı bu yeni telefonda 3200 X 1440 piksel çözünürlüğüne sahip. Bu telefonun asıl dikkat çeken yerininse bizlere 120 Herzt ' lik bir ekran yenileme hızı sunması.
Aynı S10 serisinde kullanıldığı gibi bu telefonumuzda da Dynamic AMOLED ekran paneline sahip olan bu telefon günümüzdeki pek çok bilgisayar monitörü ve televizyon gibi kaliteli ve akıcı bir görüntü sağlıyor. En boy oranı olarak 20:9 olan S20 Ultra'nın ekranında ayrıca 511 PPI piksel yoğunluğu, HDR10+ desteği, bulunmakta. Bu telefonun ekran yapısını anlamanız için orta seviyeli bir telefondan geçmeniz yeterli olacaktır farkı hemen anlayacaksınız kısaca Samsung bu telefonu yaratırken elinden geleni yapmış.

Samsung S20 Ultra Arka Kameralaları

Geçtiğimiz yıllarda Xiomi Mi Note 10  Pro da kullanılan 108 MP
kamera Samsung' un S20 Ultrasında da kullanılmış ayrıca ikincil kamera olarak telefoto çekimlerinde sorumlu olacak 48 MP  çözünürlülüğe  sahip başka bir ISOCELL sensöründen faydalanacak. Bu ikiye ek olarak  bir adet ultra geniş açıdan sorumlu  12 MP Sony sensör bir de ToF sensörü bulunuyor.
Galaxy S20 Ultra'da bulunan kamera sistemi ile 8K video kaydı yapmakta mümkün. Bunun yanında daha yüksek kare hızlarında 4K ve Full HD video kaydı yaparak, henüz 8K TV'lerin bile yaygınlaşmadığı bir dönemi üç adım önden takip edebilirsiniz. 

Samsung S20 Ultra Performansı

Hem SD 865 hem de Exynos 990'da Samsung’un geliştirdiği 7 nm
5G
EUV
teknolojisi bulunuyor. Bu Samsung yeni geliştirdiği teknoloji sayesinde  daha az yer kaplayan yongalar daha düşük enerji tüketimine daha yüksek performans sunuyor. Her iki yonga da dörder adet ARM Cortex A55 çekirdeklerine sahipken, Snapdragon 865’te dört adet A77 bulunuyor. Exynos 990'da ise A77 yerine iki adet A76 ve Exynos M5 çekirdekleri yer alıyor.


Performans konusundaki en etkili detaylardan birisi de cihazda bulunan LPDDR5 RAM'ler. 2019'da duyurulan bu yeni RAM teknolojisi, 4. nesle kıyasla 2 kat daha hızlı. Saniyede 51 MB dosya transferi yapabilen S20 Ultra, bilgisayar standartlarına sahip bir akıllı telefon olarak karşımızda.

S20 'nin İnanlımaz Bataryası VE Hızlı Şarjı

Samsung ' un bu telefonda bize güçlü bir batarya sunuyor . 5.000mAH 'lik bir bataryası bulunan S20 ' nin 5G bulunsada bize enerji tüketimi için ideal bir performans sunuyor ve günlük kullanımda herhangi bir problem çıkartacağına benzemiyor.
USB Type-C bağlantısına sahip olan telefonumuz bizlere hızlı kablosuz şarj ve 45W süper hızlı şarj ile kısa sürede uzun süreli kullanımları vadediyor. 

Samsung S20 Ultra Fiyatı 

Pek çok özelliği bulunduran bu telefonumuz 1399 dolardan satışa
S20
sunulacak ancak ülkemizde doların sürekli artışı ve eklenen vergilerle bugünlük kura göre 12 bin 500 Tl ile 13 bin 500 Tl arasında bir fiyata satışa sunulması bekleniyor ancak dediğim gibi doların artışıyla bu telefonumuzun fiyatı da artıyor tabi.


Samsung S20 Ultra Özellikleri

Batarya: 5.000 mAh, 45W hızlı şarj ve kablosuz şarj
------------------------------------------------------------------------
ARKA KAMERA : 108 MP ISOCell Bright HMX + 48 MP ISOCELL Bright GM2 +12 MP Sony IMX 555 + ToF sensörü
-------------------------------------------------------------------------
Ön Kamera : 40 MP 
-------------------------------------------------------------------------
Bağlantı : Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB Type-C, 5G
-------------------------------------------------------------------------
 Ağırlık : 221 Gram
-----------------------------------------------------------------------
İşletim Sistemi:  Android 10.0
-----------------------------------------------------------------------
Depolama: 128 GB, 256 GB (1 TB'a kadar microSD desteği)
-----------------------------------------------------------------------
Ram: 12, 16 GB LPDDR5

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Recent in Technology