Koronavirüs Aşısı Bulundu mu?

Yeni bir yazımda daha merhaba değerli okuyucularımız belli başlı olaylardan dolayı yazı atamıyordum ancak tekrardan düzenli yazı atmayı deneyeceğim genel olarak tahminen haftada 3 yazı atmayı planlıyorum tabi bu duruma göre değişir her neyse  bu konuyu sonra tartışırız sizlerle biz asıl bugünkü konumuza gelelim.
Koronavirüs Aşısı Bulundu mu ?













Ben yokken çok şey keşfedilmiş bulunmuş yeni teoriler gelmiş 
bugünkü konumuzu belirlerken ancak zorlanmadım herkes için önemli bir konu olan Koronavirüs konusuyla devam edeceğiz .

Şimdi diyebilirsiniz koronayla ilgili her şeyi yazdın diye de ancak çoğu şeyi yazmadım ilginizi çekmez diye ancak çok önemli bir gelişme yaşandı. Aşıyı tamamıyla bulduklarını iddia ediliyor .

Şimdi ben sizlere her şeyi sade sade halktan biri olarak anlatacağım genel olarak bu yorumları en başından beri yapıyorum eğer önceki yazılarımı da okursanız genel olarak her şeyin doğru bir şekilde söylediğimi görebilirsiniz bu yüzden söylediğim şeyleri gerçek olmayan sahte haber diye yorumlandırmaz iseniz sizin  için faydalı olacaktır. Şimdi ben bugünkü yazımda size aşıyla ilgili vermek dışında ilk başından beri koronayla ilgili düşüncelerimi de aktaracağım daha fazla uzatmadan yazımıza geçebiliriz.

Şimdi sizleri 19 Ocak tarihine   yani yaklaşık 7 8 ay önceye götürüyorum. O günlerde yaklaşık olarak Dünya üzerinde 100 vaka 
ya vardı ya yoktu hatta şimdi aklıma geldi de ilk bir kaç kişi zehirlenmişti demişlerdi sonra bi 20 kişi daha zehirlenmişti demişlerdi ve açıklamayı reddetmişlerdi sonra bütün dünyayı altüst etmişlerdi de her neyse o konuyu başka zaman belki konuşuruz.

Benimse şüphelendiğim tarih 25 Ocak olmuştu işte o günden bugüne merak ettiğim bir şeydi bu virüs hala da büyüsünü koruyan bu virüsü merak ediyorum. 25 Ocak ' dan devam edelim biz ben o gün işte bu işte bir iş var diyordum çevremdekilerinse bu virüsten hala haberi yoktu genel çevremdekilerin bu virüsten Şubat ayının 2. haftası haberi oldu ancak çoğunun olacakları anlatmaya çalışsam da çoğunun umru dahi olmadı sonuçta bazı insanların ne olduğunu anlaması için yaşaması gerekir.

Şimdi de ana kısmımıza yani aşı kısmına gelelim.

Koronavirüs Ne Zaman Bitecek

Ben ilk başlarda tek umudun aşı olduğunun düşünenlerden biriydim ancak bu umudum virüsün gen haritasının açıklanmasına kadar yani yaklaşık olarak 1 ay sürdü peki neden diye sorduğunuzu duyar gibi oldum hemen açıklıyorum.
Bu aşının olması insan vücuduna çeşitli zararlı yanları var örnek vermem gerekiyorsa ilk başlarda aşının kilo aldırdığıyla ilgili duyumlar almıştım ancak sadece bunlar duyum ancak gerçek olan bir şey varsa aşının da aynı virüs gibi bazı vücudsal fonksiyonlara zarar vermesi ancak bunu sizlere hissettirmemesi normal yaşıyormuş gibi sizlere gelmesi .

Bunu sizlere basit bir dille anlatmam gerekirse siz hasta bir birey olduğunuzu düşünün ateşiniz filan çıkıyor öksürüyorsunuz tat koku alamıyorusunuz iyileşince bu virüse karşı direnciniz %15 seviyelerinden %50 %60 aralarında bir rakam oluyor ancak bu direnç sadece 3 hafta gibi bir süre geçerli oluyor sonrasında bu virüse karşı bağışıklığınız tekrardan %15 seviyelerine düşüyor .


Şimdiyse aşı olan bir vatandaş olun yine vücut direnci yani bağışıklığınız aşıyı olduktan sonra %70 seviyelerinde olacak şimdi bu konuda hemen telaşlanmayın çünkü çoğu aşıda %100 bağışıklık vermez ancak sıkıntı olan 2 konu var ve bu 2 konu birbiriyle alakalı.

Burayı iyi okuyun  

İlki siz  aşı olunca mantıkken vücudunuza virüsü alıyorsunuz aşıyı olduğunuzu varsayın bu aşı sizi ortalama koruma süresi 3 hafta ile 2 ay arasında değişiyor bunu zaten başında bahsettiğim virüsün gen haritasına bakarak anlamıştım şimdi belki bu süre yapılan bazı çalışmalarla uzatılabilir ancak o zamanda tahminen aşının virüse karşı koruma olasılığı %70 ten düşücek niye %70 derseniz açıklanan şu an ki rakam aşının bir kişiyi koruma olasılığı %70 niye düşer derseniz önceki yazılarımda bahsettiğim bir şey vardı virüslerde aslında hayatın çoğu yerinde var da siz sadece virüse göre düşünün şu anda.

Bir virüsümüz olsun ve mutasyona uğradığını varsayalım mutasyon sonucunda ölümcüllüğü artarsa virüsümüzün bulaşıcılığı azalır ancak mutasyon sonucunda bulaşıcılığı artarsa ölümcüllüğü azalır kısaca mantık aynı bağışıklılık süresi artarsa aşının çalışma olasılığı yani başarılı olma olasılığı düşecek peki bunada okey hadi düşmedi diyelim bu virüste de bir daha mutasyona uğramadığını aşının sürekli kullanılabileceğini varsayalım tek sıkıntımız kalıyor .
Bu virüs bize bulaşınca akciğerlerimize zarar veriyor akciğer dışında başka vücut bölümlerine de kalıcı olmayan zararlar bırakıyor biz akciğere zarar vermesine geri dönelim bu verdiği akciğere zarar sigara içen insanlarıysa neredeyse ölümcüllüğünü artırıyor ve iyileşirse de bir iş yaptığı anda soluk soluğa kaldığını düşünün ancak yaptığı işin de çok basit bir iş olduğunu düşünün kısaca akciğerde bulunan alveol bronşlarının bazılarının bir daha kullanılmayacağını düşünün işte bu da hayatınızda sürekli kolay bir iş yaparken bile tıkanacağınız anlamına geliyor işte bu söylediğim şeyler aşı olsanız da başınıza geliyor ve bunun bir çözümü yok hani yukarda dediğim şeyler de bu böyle olsun bir çözümünü buldular hadi onunda çözümünü buldular ama bunun çözümü yok ve bu sadece size söylediğim en basit örnek aşının daha insan vücuduna bir sürü zararı var. Ancak bu akciğer durumu profesyonelce bakın profesyonel kelimesine dikkat edin profesyonel bir şekilde idman yaparsanız bu durumu yenme şansınız var buraya dikkat çekiyim şansınız var %100 değil yani.

Kısaca aşıya güvenmeyin Dünya üzerindeki vakaların sıfırlanmasına bakın zaten aşı bulununca klinik testler yapılınca üretime filan geçmesi bi 2022 başlarında gerçekleşir zaten o zamana kadar dünya üzerinde tahmini 140 milyon vakayı geçmiş oluruz 200 milyonu tahminen geçmez anca 196 195 milyon vaka olur. Zaten sıkı geçen yasaklardaki gibi önlemler alırsak bu virüsü rahat rahat ülkemiz yener 

Umarım geri döndüğüm yazımı beğenmişsinizdir yine böyle uzun yazılar atmaya devam edeceğim görüşmek üzere ben despothayrat.

8 Yorumlar

  1. Ben bir kaç ay içerisinde aşıların bir kısmının piyasaya sürülmesini bekliyorum. Tabi ki o zamana kadar güçlü bağışıklık için doğru beslenme, yeterli uyku, maske, mesafe ve mümkün olduğunca evde oturma gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşılar ancak piyasaya sürüldükten sonra birde uretim asamadi olacak ve bu üretim asamasi esnasinda yine karisikliklar olacak yani piyadaya surulse bile en az bak en az 5 ay uretim asamasi surer

      Sil
  2. İnşaallah en kısa sürede bulunur. Ve tüm dünya bu beladan kurtulur.

    YanıtlaSil
  3. Bulduk diyenler var ama bakalım ilerde ne olur..

    YanıtlaSil
  4. ay ya bulsalar da kurtulsak şu dertten :)

    YanıtlaSil
  5. biraz daha sürecek gibi görünüyor

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology