Futuristik Fikirler Ağaç Ev Sohbetleri 61


Merhaba dostlar bugün sizler için Ağaç Ev Sohbetlerinde bir kaç fütüristik fikri  derledik . Umarım beğenirsiniz okuduktan sonra paylaşırsanız sevinirim.

Yazımıza geçmeden önce fütüristik kelimesinin anlamını bilmeyenler için basitçe açıklayalım.

Fütüristik kendi zamanında ileriyi öngörebilen yani gelecekti modernliği kendi zamanına getiren diyebiliriz ilerici modern anlayışıdır ve genellikle mimarlık ve tasarımlarda kullanılır.




Bugünkü yazımız kısa ve öz bir yazı olacaktır fikirleri basitçe yazmaya çalıştık eğer fikirleri beğendiyseniz detaylı olarak da bir yazı yazabiliriz.

1. Ses Dalgalarıyla Yangın Söndürmek 

Gelecekteki yangınların söndürülmesi için su yerine ses dalgalarının kullanılması bekleniyor, deney aşamasında insan bu cihazı kullansa da gelecekteki yangınları insansız hava araçlarının söndürmesi bekleniyor. Ses basınç dalgalarından oluştuğu için bir yangını çevreleyen havayı bozmakta kullanılıp ateşe giden oksijen tedariğini kesebilir. Yapılan deneyde ses söndürücüleriyle doğru frekansta
tavadaki ateş tamamen söndürüldü. Hem su harcamıyoruz hem de daha hızlı bir şekilde yangını söndürebiliyoruz.
Ses Dalgarıyla Yangını Söndürmek 

Düşünün bir orman yanıyor ve ateş oldukça büyük bir seviyede ateşi kontrol altına almak saatler belki de günler sürebilir ancak bu fikir sayesinde belki dakikalar içinde yangının kontrol altına alabiliriz veya söndürebiliriz geçtiğimiz aylarda Avusturalya ' daki yangını düşünün belki de bu cihaz olsa yangın bu kadar büyük zararlar veremeyecekti ya da Ukrayna ' daki yangının Çernobil ' e ulaştığını düşünün bütün dünya neredeyse ölürdü ancak yangın bir şekilde kontrol altına alınsa da bu cihaz olsaydı gündem bile olmayacaktı her neyse ben bunun  güzel bir fikir olduğunu düşünüyorum umarım gerçekleşir.

2. Herkes İçin İnternet 

Dünya nüfusunun yarısı internete erişim sağlamaktayken belli bir kesim hala internete erişim sağlayamıyor sağlasa da çok kötü bir hızda sağlıyor, yakın gelecekte interneti her yere taşıyabilecek çözümler geliştiriliyor. 
http://
Uydu Drone

Google helyum balonlarını Facebook da droneler kullanarak internetin olmadığı bölgelere mini uydular göndermeyi hedefliyor. 
Bu zamanda her şey internetle gerçekleşiyor bunun sayesinde kimsenin internet problemi de olmayacak. Artık her şey internete göre planlanıyor fikirler olsun toplantılar olsun her şey de internet var bu yüzden her şeyde internet olduğu için herkeste de internet olmak zorunda . Önümüzdeki 3 ila 5 yıl arasında bu fikrin gerçekleşeceğini düşünüyorum.

 3. Uzay Yolculukları

Uzay yolculukları yapmak oldukça pahalıdır yakıt vb. roketlerin üretimi ve masrafı fazla olduğu için ancak insan ırkı er ya da geç bu Dünya dediğimiz yer dışında başka bir yerde daha yaşayacak bu yüzden daha ucuz daha basit ve daha üretimi kolay bir şey bularak uzay yolculuğu yapmalıyız. İşte bu söylediklerimi  gerçekleştirecek bir projeye benziyor. Uzay yolculuğu yapmayı düşünüyorsanız bunun en kolay yolu bir balon almak olabilir. World View EnterPrises şirketi isteyen turistleri ilk aşamada straosfere gönderebilmek istiyor.
Futuristik Zeplin

Şirket sıcak hava balonlarıyla Dünya ' nın eğriliğine tanık olunucak kadar bir yüksekliğe (32 km) insanları uçurmayı hedefliyor. İlk aşamada balon kelimesi size tuhaf gelebilir ancak bu balon futuristik bir balon yani aslında şekli bir nevi uzay gemisine benziyor eğer bu fikir gerçekleşirse insan ırkının Dünya 'dan ayrılmak için artık bir aracı olmuş olacak.

4. Hızlı Şarj Edilebilecek Arabalar

Elektrikli arabalar konuşulduğunda hepimizin aklına şarj süresi ve verimi geliyor. Uzmanlar lityum  iyon pilleri 10 dakika boyunca 60 dereceye kadar ısındırıp  ve ardından tekrar ortam sıcaklıklarına kadar soğutup lityum artışlarının oluşmayacağını ve ısı hasarının önleneceğini buldular. Bu araştırmayla araçların sadece 10 dakika da şarj edilebileceği düşünülüyor ve artık elektrikli arabalar daha ucuzlayıp daha karlı bir hal alıyorlar ve artık insanlar elektrikli araba kullanacakları için çevreye zarar vermiyorlar. 
Elektrikli Araba

Düşünün hem çevreye zarar vermiyoruz hem ucuz bir arabaya biniyoruz ve istediğimiz yere gidiyoruz şu anlık elektrikli araçlar 100 ila 300 kilometrelik yol gidebiliyor ve  şarj süreleri 4 saat ve bu lityum iyon piller sayesinde 10 dakika da şarj olacaklar şöyle düşünün 200 kilometre yol yaptınız ve arabanızın şarjı çok az kaldı ve bir molaya ihtiyacınız var 10 dakikalık bir kahve molanızın ardından aracınız şarj olmuş olacak ve yolunuza devam edebileceksiniz.

5. Etkin Sanal Gerçeklik

Sanal gerçeklik neredeyse artık gerçekliği bizlere sunacak Northwestern üniversitesinden araştırmacılar , cilde takılabilen minik titreşimli bileşenlere sahip esnek bir malzeme kullanılarak  sanal gerçekliğin ulaşılabileceği bir yere dokunmayı amaçlayan bir prototip cihaz geliştirdi.
Sanal Gerçeklik

Denenen sistemin uzaktaki insanları yakınlaştırabileceği, oyunlarda gerçeklik hissini artırabileceği düşünülüyor tabi film izlerken ki gerçekliği de.  Bu özellik gelirse bu sistemin kullanılacağı vrlarında fiyatları artacaktır. 

Umarım bugünkü Ağaç Ev Sohbetlerimizi  beğenmişsinizdir dostlar görüşmek üzere ben despothayrat .

17 Yorumlar

  1. Selamlar, ses dalgalarıyla yangın söndürme gerçekleştirilebilse ne kadar harika olur. Fikirler arasında en faydalı onu buldum. Bir de elektrikli araçların şarjının kolaylaştırılması fikri de çok faydalı. Pillerin üretimi ile Güney Amerika'daki doğal kaynakların sakıncalı bir ilgisi vardı ama şu an detayı anımsayamadım. Piller sayesinde bir yandan yapıcı olurken bir yandan da doğal denge bozuluyor olabilir.
    Ufuk açıcı bir yazıydı çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. 2 ve 3 ü isterim beeen :)

    YanıtlaSil
  3. Uzay yolculuğu fikri güzel olabilirdi. Ama o da parasi çok olana hitap edeceğinden, teşekkürler, iyi gunler:) emeginize tesekkurler, yaratıcı bir konu secmissiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu fikir sayesinde neredeyse herkese hitap edebilecek

      Sil
  4. Ya ben çok beğendim. Aşırı ilgimi çekiyor böyle farklı tür ve fikirdeki yazılar. İlgimi de çekti ve ben de yarın kendim bu fütüristik ile alakalı yorumlarımı birkaç fikrim olursa onları da ekleyerek yazıp yayınlayacağım. Yarın haber veririm. Bu kadar güzel bir yazı yazabilir miyim bilemiyorum ama en azından yorumlarım ve eğlenceli olacak kıvamda yazmaya çalışacağım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitemde böyle yazılardan bir sürü var istersen diğer yazılarıma da meşgul olmadıgın bir zaman bakabilirsin 😁

      Sil
  5. Hepsi de güzel merak uyandırıcı ve olası :)
    Uzaya yolculuk olsun tabii ben Satürne gitmek isterim mesela ..

    YanıtlaSil
  6. etkin sanal gerçeklik ürkütücü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürkütcü bence de ama bir ürkütücü olduğu kadar da güzel

      Sil
  7. Okuduğun için ben sana teşekkür ederim bir şey öğrendiysen ne mutlu bana

    YanıtlaSil
  8. Keşke ses dalgalarıyla yangınlar söndürülse ormanları kurtarmış olurduk.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology