Bir Ülkenin Para değeri Nasıl Yükselir Euro ve Dolar Neden Düşüyor ve Yeni Projelerim

Evet dostlar tekrardan yeni bir günden daha hepinize merhabalar ben bildiğiniz gibi bu sitemde elimden geldiğince sizlerle beraber her haberi konuyu bilgiyi tartıştık ve yorumladık ancak benim bugüne kadar belki aklıma gelen ama yapmadığım yüzlerce içerik fikri var ancak yapmadım yapamadım sebebiyse bu içeriklerin çok kısa olması ve bu kısa bir içeriği uzatmak için saçmalama sanatına başvurmak istemedim.

Bunun yerine bu kısa içerikleri derleyip genelde insanların ilgisini ve insanlara faydası dokunan haber keşif vb. şeyleri toplayıp Haftanın Özeti adlı bir seriye daha başlamayı düşünüyorum bu sayede yazı atmak için bir konuyu boğmama da gerek kalmayacak.
Bildiğiniz gibi ben bu sitede her zaman sizlere en doğru bilgiyi vermeyi amaç edinmiş bir kişiyim bu şeyi yapmamın sebebiyse internettin amacına uygun kullanmayan kişiler tarafından zamanla çöplüğe dönüşmesi ve bu çöplükte insanların kendilerine faydalı şeyleri ararken zorlanması. Yine bir iç dökme yazısı gibi ilerliyorum farkındayım ama bunlar hep göze çarpan şeyler söylenmesi gereken şeyler  ancak bugünkü konumuz 

Ülkemizde Dolar ve Euro ' daki Ani Düşüş ve Sebebi

Dolar ve Euro Sert Düşüyor

Dolar ve Euro bildiğiniz gibi Hazine ve Maliye Bakanımız olan Berat Albayrak ' ın istifasından sonra yükselişi hızlı olduğu gibi düşüşü de belli seviyelere kadar hızlı bir şekilde indi. Ancak bu bir istifadan kaynaklanmıyor bunun başka bir sebebi var. Sebebiyse ülkemizdeki CDS seviyesinin 550 seviyelerinden 400 ' e kadar düşmesi bazılarınız şimdi bu  CDS  kelimesini ilk defa burada duyuyordur bu terimi duymamanız gayet doğal bir şey bu yüzden bu terimi sizlere şöyle açıklayayım bildiğiniz gibi ben size bu CDS 'nin tanımını jargon olarak değil normal bir anlatım ile açıklayacağım yoksa tanımı anlayamayabilirsiniz. CDS aslında borçlanma gibi düşünebilirsiniz ne kadar borçlanırsanız o kadar CDS seviye o kadar artar. Ancak bu borçlarınızı öderseniz Dünya Ekonomisinde yeriniz aynı olur istihdam aynı kalır ve halkınızın refah seviyesi normal bir durumda olur ve halkınız sizi destekler ancak burada seçilmek için sadece refah seviyesi önemli değil verdiğiniz kararlar da önemli bu kararlar halk tarafından beğenilmeyebilir ve Amerika ' da olduğu gibi sizin tahtınızdan indirebilirler. CDS seviyesi sadece bunlar değil dış siyaset , iç siyaset ülkenizdeki mevcut siyasi partilerin verdiği kararlar da aynı zamanda CDS seviyesini etkiler.

Türkiye CDS Tablosu

Aslında yani CDS ' yi bilmeyen biriyseniz bu yazıdan önce euronun düşmesi için ülkemizin borcu olmamalı halkın refah seviyesini artırırsak Euro düşebilir demişseniz bile CDS ' den bahsetmiş olmuş olursunuz. Ancak bir ülkede 1 Euro o ülkenin para biriminin 100 Tl 'sine de eşit olabilir ancak orada ki asgari ücret 300.000 bin Tl de olabilir ve aslında aylık maşı o kişinin 3.000 Eurodur burada neyi kastettiğimi umarım anlamışsınızdır eğer anlamışsanız yazıda neyi kastettiğimi de anlamışsınızdır.

Evet dostlar bugünlük bu kadar yeni içeriğime de yakın zamanda başlayacağım yakın zamanda güzel şeyler planlıyorum. Gerisi sürpriz olsun bugünlük bu kadar görüşmek üzere ben despothayrat.

8 Yorumlar

  1. Boa noite tudo bem? Obrigado pela visita ao meu Blogger. Gostaria de lhe convidar a ser um novo seguidor.

    YanıtlaSil
  2. ne zaman 1 euro 1 lira olacaaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Euronun 1 tl ye esit olmasi mantiksiz cunku ulkemizde uretim yok uretim olsa zaten euro otomatik olarak dusecek

      Sil
  3. bu konu hiçbir zaman anlamadığım bir şeydi gayet net açıklamışsınız teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değerli zamanınızı benim yazımı okuyarak geçirdiğiniz için ben size teşekkür ederim

      Sil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology