Koronavirüste Yeni Kararlar ve Yeni Durum

Yeni bir günde daha merhaba dostlar bugün sizlerle beraber bitmeyen virüsle ilgili yeni alınan kararları durumun nereye gideceğini konuşacağız.

Yeni Kararlar

Çok konuşulacak durum olduğu için yazıya hemen başlamak istiyorum bildiğiniz gibi geçtiğimizde günlerde koronavirüs adına geri adımlar tekrardan atılmaya başlanmıştı ancak bu kararların bazıları insanlar için krtik kararlar olmuştu.

İlk olarak 20 yaş altı ve ve 65 yaş üstü vatandaşlar günün sadece belirli saatlerinde dışarıya çıkma iznine artık sahipler bu karardan bir kaç saat sonrasında eğitim öğretim bir kez daha uzaktan yapılmaya devam etme kararı alındı ve 31 Aralık 2020 tarihine kadar sınavların yapılmayacağına karar verildi.

Benim ilk baştan beri ülkemize göre hesapladığım bir korona grafiği vardı ve son siyasetteki tartışmalar sonucu ülkemizde bu vakaların yanlış söylenmesi üzerine korona zamanından beri söylediğim bu teorim de doğrulanmış oldu.

2.000 İla 2.500 vaka eşittir 5.000 İla 10.000 hasta sayısına eşittir.
2.500 İla 3.500 vaka eşittir 10.000 İla 17.000 hasta sayısına eşittir.
3.500 İla 4.000 vaka eşittir 17.000 İla 20.000 hasta sayısına eşittir
4.000 İla 4.500 vaka eşittir 20.000 İla 30.000 hasta sayısına eşittir
4.500 İla 5.000 vaka eşittir 30.000 İla 50.000 hasta sayısına eşittir.

Şimdi söylenmesi gereken bir önemli detaysa vakalar düşük seviyelerde olunca genel olarak ülkeler bu durumu saklamıyor ve yükseliş olduğu durumda bu yükseliş 1 ay içinde söylenebiliyor bunu günlük artışların 500 ' den fazla olup birden düşüşe geçtiğinde anlayabilirsiniz 1 ay sonra açıklanmasının sebebiyse belki artış durumunu engelleme umudu eğer engellenemezse artış seviyeleri belli rakamlara hızlıca ulaşıyor ancak bu artış oranları 3 hafta ki artışlar aslında hep ben bu yüzden yeni bir korona yazısı yazmak isteyip bu konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Peki bir diğer önemli soruya gelelim :

Ülkeler vaka oranlarını Neden Dürüstçe Açıklamıyor ?

Bunun ana sebebi başta 

1. Ülkelerin siyasi tutumları ve düşünceleri.

2. Diğer ülkelerden durumunu daha iyi gösterme bunu öyle basit bir madde olarak görmeyin bu turizmi etkileyen faktörlerden başı çeker bazı ülkeler yıllık ekonomisini sadece turizm etkiliyor ülkemiz için de turizm önemli bir ekonomik gelir kapısıdır.

3. Halkın göç etmesini engellemek ve ülkeye yapılacak olan yatırımlar bu yatırımlar böyle bir pandemi durumunda ülkeye bu para daha doğru düşünme gidecek olan paranın doğru yerlere gitmesini tanır.

Koronavirüs

Bunlar gibi daha çok fazla sebep vardır ancak hep bu verdiğim 3 maddenin alt dalları gibidir.

Aşı durumuna daha önceki yazılarımda bahsetmiştim ancak yine de yeni gelişmelerden kısaca bahsetmek istiyorum.

Şu anda haber kanalları Türkiye aşı çıkarıyor İran 2. Denemeye geçti aşı çalışmalarında vesayre vesayre ancak bu adımlar gerçekleşen adımlar daha Mart ayında gerçekleşmiş olan adımlar bunlar ancak haber kanalları bunları yeni olmuş bir şeymiş gibi gösteriyor.

Aşı çıksa da üretim için de zaman lazım en geç 2022 yazında normale dönmüş olabiliriz o da aşıda bir pürüz çıkmazsa yani evet dostlar önceden söylediğim şeyleri tekrardan burada söyleyip kafanızı şişirmek istemiyorum bugünlük bu kadar ben despothayrat . 

3 Yorumlar

  1. Kısmi önlemlerin faydasının olmayacağı belli. Kapanma ya da aşı olmadan yayılma devam eder.

    YanıtlaSil
  2. bugün sayı 28 bin olmuş yaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evette onceden de durum boyleydi bizim ulkemizde sadece hastaneye kaldirilan vakalar yaziliyor

      Sil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology