Neden Irkçılık Var ?

Herkese bir cuma gününden daha merhaba değerli okuyucularım geçtiğimiz günlerde bir Şampiyonlar ligi maçında bir takımın yardımcı antrenörü olan Pierre Webo adlı kişiye bir hakem tarafından ten rengi nedeniyle kötü söylemlerde bulunuldu bu kişi de bu söylemlere dayanamayıp göz yaşlarına hakim olamadı devamındaysa maç iptal edildi ancak bu olayı bildiğiniz için daha fazla uzatmak istemiyorum geçtiğimiz aylarda bir insanın ten rengiyle ilgili onlarca belki de yüzlerce olay olup belki de yüzlerce insansa ırkçılık nedeniyle öldü.

Neden Irkçılık Var ?

Peki Neden Irkçılık Var ? sorumuza bakmadan önce ırkçılık kavramını basitçe açıklayalım. Her insan bir ırka sahip ve bazı ırklar kendi ırklarının diğer ırklara göre daha üstün olduğunu düşünüyor. İşte bu yazımızdaysa neden daha üstün gördüğünü tartışacağız.

Hayatınızda gördüğünüz çoğu insan iyi bir yere ulaşmak için iyi bir yerde kalmak için çoğu insanı ezmiştir veya herhangi bir şekilde yenmiştir işte verdiğim bu örnek hayatımızdaki çoğu alan , branş, spor , eğitim, teknoloji ve daha buraya yazamadığım binlerce kavramda daha bu mantık vardır. Şimdi bir kaç saniye düşünün herkes en iyi olmak için uğraşmıyor mu bir oyun bir spor kulübü veya bir iş adamı işte etnik düşüncelerde de vardır işte bu yüzden bazı insanlar kendi ırkının daha iyi olmasını istiyor ana sebebinin ırkçılığın bu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Diğer bir ara sebebiyse insanların kendileri alt tabakada ezileceğini düşünmesi ve bu sebepten dolayı başka ırktan olan insanları ezerek kendilerini yükseltme amacı. Kısaca insanları dış görünüşlerine göre yargılayarak kendilerini en iyi yapma düşüncesi .

No to Racism

Evet dostlar bugünlük konumuz bu kadar umarım beğenmişsinizdir yeni bir yazıda daha görüşmek üzere konu fikirlerinizi yorumlara yazmayı unutmayın ben despothayrat.

5 Yorumlar

  1. Blogumda reklama tıklarsanız çok mutlu olurum. Siz mutlu olmak istemez misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Olmaması gereken bir şey fakat hala bazı yerlerde bu düşünce hakim. Renk din, ırk, mezhep yoktur insan vardır. Sevgi ile kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel de söylemişsiniz sizde sevgiyle kalın

      Sil
  3. Halbuki beyaz da da siyah da da göz yok mu ağız yok mu akıl yok mudur ?

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology