Aşı Olmak ya da Olmamak

Herkese yeni bir günde daha merhabalar dostlar bugün artık yazmam gereken o konuyu yazacağım peki ne o konu koronavirüs tabiki de bildiğiniz üzere ben ilk yazımı da koronavirüs üzerine yazmıştım ama o zamandan beri her geçen gün yeni dostlar aramıza katıldı onlar için hemen küçük bir açıklama ben koronavirüsü Ocak ayından beri takip eden bir bireyim o zamandan bu yana bu konuyla uğraşan bir sürü dost edindim ve bu dostlar sayesinde bu konuyla ilgili daha önceden bazı bilgileri elde edebiliyordum isterseniz önceki koronavirüs yazılarımı da yazının sonunda bırakacağım linklerden okuyabilirsiniz genel olarak o yazılarda koronavirüs nedir ülkemizde ilk iyileşenin açıklandığı ve ülkemize bu virüsün daha önceden  olduğuyla ilgili şeyler çok detaylı bir şekilde yazıyor. Kısaca koronavirüsle ilgili aradığınız her detayı bulabilirsiniz.
Aşı olmak ya da Olmamak


Peki biz gelelim bugünkü konumuza Aşı Olmak ya da Olmamak 

İlk olarak isteyen aşı olabilir veya olmayabilir değil mi buna herkes saygı duyar bu noktaya kadar hiçbir sıkıntımız yok. Ancak bazı ülkelerde buna bizim ülkemizde dahil bu aşı olmayanlara ellerindeki bazı hakları alarak bu aşıyı olma mecburiyetinde bırakıyor. Peki neden asıl konu bu hani herkes eşitti bir aşı mı insanların eşitliğini bozacak duruma getirdi. Medeniyet dediğimiz şey aslında tek dişi kalmış bu canavardır. 
Bakın ben bu durumda Faz 3 çalışmalarına yardımcı olan insanları da yargılamıyorum diğer insanlar için kendilerinden vazgeçmeleri çok güzel bir şey ancak ekran karşısına çıkıp aşı olan insanların çoğu ben işte ülkem için aşı oluyorum sizde ülkeniz için aşı olun filan ehh korona varken devlet bana yardım etti mi dışarda kalan onca insana yardım etti mi ancak saf insanları kandırabilmek için biz işte şu kadar yardım yaptık işte bu kadar şey yaptık  çoğu ülkeler  bunları söyledi hani Amerika çok güçlü bir ülkeydi hani Amerika bütün ülkelerden güçlüydü Amerika güzel günde güçlü bir ülkeydi kötü günde kendi halkını satabilecek kadar küçük bir ülke olduğunu görmüş olduk . Çin deseniz aynı şekilde devlet dediğimiz şey böyle bir şey olamaz. En azından görmüş olduk kötü günde kimlerin yanımızda durduğunu. 

Çok konuyu dağıtmadan aşı konusuna geri dönelim. Şu anda DSÖ tarafından acil kullanım onayı  alan aşı Alman aşısı olan BioNTech  Pfizer -burayı çok iyi okuyun karmaşaya bakın - biz bu aşılardan Mart Nisan ayına kadar 5 ila 10 milyon doz arası sipariş ediyoruz  ancak Çin Aşısından 50 milyon doz sipariş ediyoruz evet bu aşının tanesinin 75 dolar civarı olduğu Pfizer aşısınınsa sadece 20 dolar olduğu doğru ancak insanlar artık şunu anlasın her zaman pahalı olan şey en iyisi değildir madem bu 75 dolar niye hala onay almadı bazı siyasi sebepler ortada ama eninde sonunda yinede onay alması gerekmez mi biz bu kadar aşıyı onaylanmadan alıyoruz üstüne bu aşıyı gönüllülerin olması gerekirken bu aşıyı ülkemizde herkesin olması gerekiyor istemeyenlerinse aşı olmassan bu hakkında olmaz diyor devlet bize resmen bakın ben bu yazıda aşı karşıtı gibi görebilirsiniz ancak ben daha ilk yazılarımda bu durumu belirtmiştim aşı olmak bizleri öyle çok uzun süreler korumaz bu durumu grip gibi düşünebilirsiniz her sene aşı olmanız gerekiyor ve grip her seferinde mutasyona uğradığı için grip aşısının içinde binlerce aşı var aslında buna Nasrettin Hoca ' nın ya tutarsası da diyebiliriz koronavirüsün de ilerde alacağı hal bu olacak. 

Sinovac

Şimdi aşıyı illa olacağız gibi konuştuk şimdi de bir aşının hazırlanmasını konuşalım   aşının hazırlanması için en az 10 yıl geçmesi lazım hadi durum çok kritik olduğu için bütün insanlar bunun üzerine araştırma yapsın diyelim en erken 3 yıl içinde hazırlanmış olur bu aşı şimdi bu aşıyı olan insanlar için daha sonralarını da bilmiyoruz belki 1 sene sonra kafayı da yiyebilir bu aşıyı olan insanlar bu sebepten dolayı bin kişilik bir grup aşı olunca bu insanların 1 yıl izlenmesi gerekiyor davranışlarının düşüncelerinin ve bu insanların ruh sağlığı eğer iyiyse bu aşı için hiçbir problem yok demektir ancak biz daha bunları incelemeden Faz 3 olayını bütün insan ırkına uygulamaya karar verdik ve eğer aşı olmak istemessek de haklarımız alınacakmış bu şu ana kadar duyduğum en saçma şey.

Ben bir öğrenciyim diyelim aşı olmazsam okula gidemeyeceğim mesela evet dostlar böyle bir karar alınıyorsa bizi yönetenleri bir sorgulamamız doktor olanları , bize bir şey öğretenleri sorgulamamız lazım sonuçta o insanlar bizim sayemizde oradalar . Biz onları en doğru kararı verebilen oldukları için oraya çıkardık ama yanlış karar veriyorlarsa oradan gitmeyi de bilecekler biz halkız kararları biz vereceğiz onlar değil. Bakın en son sınavlar konusunda halktan tepki gördükleri için tekrardan sınavların iptal edilme kararı alındı. Biz kendi haklarımızı savunmalıyız ki onlar bizim haklarımızı yemesinler bu konuda halk olarak daha çok yol kat etmemiz gerekiyor. Atamızın bizden son isteği olan iyi bir ülke olmak için bunları yapmamız gerekir bilinçlenmemiz gerekir. Onlar en doğrusunu bilir dememeliyiz kararlarını sorgulamalıyız.

Evet dostlar hele şükür bu yazıyı yazarak bu konuda olan sinirimi atmış oldum sizde bu yazıdaki düşüncelerimi sorgulayın yanlışlarımı yazın sonuçta en iyisini bilen belki de ben de olmayabilirim yazımda da dediğim gibi evet dostlar bugünkü yazımı beğenmişsinizdir umarım aşı konusunda başka konulara kaymış olabilirim ancak bu başka yerlere sapmamım sebebi aşıdaki gerçeği görmenizi istediğimdendi umarım beğenmişsinizdir görüşmek üzere ben despothayrat.

Koronavirüs yazıları için hangisini okumak isterseniz üstüne tıklamanız yeterli olacaktır.

22 Yorumlar

  1. Ben de öğretmenim . Başta sağlıkçılar ve öğretmenler olacak. Çok kapsamlı bir yazı olmuş.tebrik ederim

    YanıtlaSil
  2. yine bir şeyler dönüyorda bir 10 sene sonra olayın iç yüzünü göreceğiz. bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım arka planda nasıl gizli anlaşmalar dönmüş öğrenecek miyiz ?

      Sil
  3. Baya iyi yazmışsın, içindekileri dökmüşsün. 😍😅 Gerçekten ortada garip şeyler dönüyor da hadi bakalım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sinirimi biraz kusmuş olabilirim bu konuya karşı bakalım göreceğiz : )

      Sil
  4. Aynı fikirdeyim, güzel bir yazı olmuş, tebrikler:)

    YanıtlaSil
  5. Aşı konusunu ben de yakından takip ediyorum .Pfizer'in aşısı mRna aşısı ve bir ilk dolayısıyla Dna üzerindeki etkileri tam bilinmiyor bu nedenle herkes bişeyler söylüyor.
    Bize gelecek Çin aşısı faz 3 sonuçları beklense de net bir açıklama henüz yok.
    Çoğunluk aşı olacak gibi görünse de ,dediğin gibi olmayanlara değişik kısıtlamalar getirilecek mi mesela uçağa binmek kısıtlaması gibi..
    Kapsamlı ve toparlayıcı bir yazı olmuş çoğumuzun içindeki belirsizlikleri dile getirmişsin..
    Zamanla yaşayıp göreceğiz umarım güzel şeyler görürüz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek söyleyebileceğim şey umarım düşündüğüm gibi olmaz

      Sil
  6. Aşı konusu hep bizde de gündemdeydi.Önceleri aşı bulunsa da bitse bu hastalık derken şimdi çıkana güvenemez olduk.En iyisi hastalığa hiç yakalanmamaya çalışmak.Aslında şahsi fikrim şu yönde;Bu aşılardan biri başarılı olsa bile bunu belirlemek için uzun bir süreye ihtiyaç var.Minimum 1 yıl diyoruz ama değişebilir.Bu yüzden geç yakalanmaya çalışacağız böylece aşının etkileri tam manasıyla çıkmış olacak.O zaman kim aşı vurulur kim vurulmaz herkes kendi kararını vermiş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten aşı olmak da hastalanmakla aynı şeye geliyor akciğer fonksiyonlarını biraz olsun kaybediyor bu yüzden önemli şu anda hastalığa yakalanmamak

      Sil
  7. İtiraf edeyim aşı konusuna hiç kafa yormadım. Baştan beri rakamlara ve aşı olması gereken ilklere bakınca ben zaten orada değilim. Artı yine baştan beri olanlara bakınca aşının yeterince geleceğine hiç inanmadım. Bu yüzden olur muyum olmaz mıyım diye düşünmedim. Ama annem mesela kronik hipertansiyon hastası, 70 yaşında ve olma konusunda kararsız. Çünkü bu ülkede en büyük sonrun güven. Ve parasıyla bile ne zatürre ne grip aşısına ulaşabildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizde bazı yurt dışından gelen ürünlere ulaşmak çok zor oluyor ps5 ' te bunu tekrardan gördüm ben.

      Sil
  8. Aşı konusu tamamen bir muamma, Allah sonumuzu hayır etsin. Zaten insanların hormonlarıyla oynuyorlar. Bir çok şeyi empoze ediyorlar. Aşıdan sonra nasıl bir durum olacak çok merak ediyorum. Mesela şu an hormonlarıyla oynanmış bir çok 30 yaş üstü ergen tanıyorum. Dedim ya Allah sonumuzu hayır etsin.aşuda sonra etrafa dolanan zombiler görebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : ) sesimizi çıkarmadığımız sürece kobay olmaya mahkumuz

      Sil
  9. Bana göre dünyadaki herkesin aynı anda aşı olması iyi.
    Amaç, virüsün yayılmasını tamamen durdurmak ve tekrar üreme fırsatı verilmemektir.

    Mutlu yıllar 2021, umarım bu yıl geçen yıldan daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizede mutlu yıllar umarım daha iyi bir yıl olur 2021

      Sil
  10. milyonlarca insan kafada tek soru

    YanıtlaSil
  11. Yazdıklarınıza katılıyorum... umarım güzel şeyler olur...

    YanıtlaSil
  12. Aşı varmı? Aşı varda da bizmi olmadık? Zaten sırada gelmez, gelsede olmam galiba aman bee herseyde bir ikileme sokuyor bunlar beni :D Ne güzel bir site, sorgulayan bir genclik. Ben umudum olan aşı yı sizlerden alıyorum zaten. Banada ugrayın bir ara beklerim...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology