Eğitim Nasıl Olmalı ?

  Herkese yep yeni bir günden daha merhaba dostlar artık yazılarımı daha fazla makale tarzında yazmaya karar verdim aralarda yine de ben dili kullansam da bunu genel olarak sınırlamayı düşünüyorum sebebiyse kendimi daha fazla bu konu üzerine geliştirmek olacak eğer bu yazı tarzımı beğenmez iseniz lütfen bunu yorumlarda belirtiniz ona göre bu ben dilini ayarlayayım şimdiden teşekkürler iyi okumalar dilerim.

Eğitimin nasıl olmasından önce eğitimin ne olduğunu anlamamız bilmemiz gerekir bu sebepten dolayı ilk olarak eğitimin ne anlama geldiğine bakmalıyız. 

Eğitim nasıl olmalı

Eğitim nedir ?
Eğitim olarak adlandırdığımız kavram bir insana veya canlıya belli bir yetenek aşılama veya bir yeteneğini veya becerisini geliştirme anlamına gelir ya da bir bireye belirli bir konuda bilgi kazandırma ya da öğretmektir . Eğitim geçmişten bugüne gelene kadar bu kavramın çeşitli şekillerde yapılara ayrılmıştır. Bazı eğitimi anlatan kişiler öğrenmesi gereken kişiye ilk olarak bunu anlatmış devamındaysa onu bu konu hakkında bir teste sokmuştur bu testin sonucundaysa bu eğitimi anlatan kişi bu testi o birey anlamadan yapmıştır ki ruhu bu eğitimi anlamış mıdır diye sonucundaysa bu öğrenen kişiyi eğer her şeyi doğru yaptıysa ödüllendirmiştir ve bu öğrenen kişi de kendisinin sınavdan geçtiğini anlamış olur. Bazı sınav olarak nitelendirdiğimiz şeyler sadece kağıt üzerindeki sorular değildir aksine bir kişiye doğru olan bir kavramı anlatıp sonra onu teste sokmak bu da bir sınavdır. Eski zamanlar da bir dükkan da çalışan çocuklara güvenilir olması için kasada belli bir para bırakılırdı ve dükkanın sahibi geri geldiğinde eğer o para kasada hala duruyorsa çocuk ödüllendirilirdi ve çocuk dürüstlüğün daha güzel bir şey olduğunu anlardı.
Eğitimin ne olduğunu anladığımıza göre bu kavramın nasıl olması gerektiğine de geçebiliriz.

Eğitim nasıl olmalı ?
Eğitim olarak adlandırdığımız kavram eğer öğrenciler için olacaksa tek bir müfredat dışında birden fazla müfredatın olması gerekir ve öğrenci hayat dersini aldıktan sonra hangi mesleği yapmak istiyorsa ona göre bir müfredat seçer ve bu o ülke için olan başarıyı arttırır.  Bu müfredatlar ezberlemeye yöneliğin aksine deneyip yanılma yöntemiyle olmalıdır bunun sayesinde öğrenci o konuyu hayatı boyunca kavramış olur ve benliğini kaybetmez. Her öğrencinin bir dersten muaf hakkının olması gerekir bu şekilde öğrenci yapamadığı o dersten kurtulur ve bütün dersleri yapamadığını düşünmez. Bu konuyu harmanlarsak bu söylediklerimiz aslında sadece öğrenciler için geçerli değil bütün bir şey öğrenmeyi deneyen insanlar için geçerli bir kavramdır. Bir kişi İngilizce öğrenmeye çalışırken kelimeleri ezberlerse o dili öğrenemez ancak karşısında biriyle konuşursa bu dili rahatlıkla öğrenebilir.


1 Yorumlar

  1. "Her öğrencinin bir dersten muaf hakkının olması gerekir bu şekilde öğrenci yapamadığı o dersten kurtulur ve bütün dersleri yapamadığını düşünmez." ne kadar doğru bir öğrenci matematiği yapamadığı zaman diğer derslerden de soğuyor.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology