Bilgi Dolu Saniyeler Yeniden!

Herkese yeni bir günden daha merhaba dostlarım bugün sizlerle önceden yaptığım bir seri olan Bilgi Dolu Saniyeler ' e devam edeceğiz. Bugün de sizler için çeşitli bilinmeyen bilgiler derlemeye çalıştım umarım okuduktan sonra beğenmiş olursunuz haydi o zaman başlayalım.


1. Hastalanmayan Tek Hayvan

Dünyadaki çoğu hayvan hastalanır buna hayvanlar nasıl dair diye şu anda sorguluyor olabilirsiniz ancak bunu anlamanız için çevreyi dinlemeyi bilmeniz gerekir eğer dinlemeyi bilirseniz hayvanların da hastalanabileceğini anlamış olabilirsiniz. Şu anda kış ayındayız yanınızdan bir köpek geçerken o köpekte grip olmuş olabilir ve bu sebepten dolayı o hayvanda hapşırabilir. Ancak bir hayvan şu anda Dünya tarihinde hiç hastalanmamış olan bir türdür. Bu tür köpek balığıdır şimdi bu hastalanmama dediğimiz şey tam sizin düşündüğünüz gibi bir şey değil eğer hastalanmışsa hiçbir belirti hissetmez ve yaşantısına devam eder anlamında ehh bunda ne var demeyin şimdi çünkü hayatınız boyunca illa hapşırmışınızdır veya herhangi bir hastalığı küçük belirtiler ile atlatmışınızdır ancak bu köpek balıklarında biraz daha değişik bu hayvanların son derece güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmalarında yatıyor ve köpek balıklarının kıkırdağı hastalıkla savaşmak için  bağışıklık sistemini canlandıran bazı proteinler içerir.  Bu köpek balıkları hiçbir şekilde bu bağışıklık sayesinde kansere de yakalanmıyorlar ayrıca tümör içinde bu bağışıklık sistemi yeni kılcal damarları besleyerek tümörü engelliyor bu bağışıklığı inceleyerek bazı insan hastalıklarına da çözüm getirilebileceğini düşünüyorum.
Köpek Balığı


2. Newton ' un başına elma düştü mü ?

Eğer ki bu konuyu daha detaylı bir şekilde öğrenmek isterseniz 
'' Matematiğin Aydınlık Dünyası '' adlı kitabı okuyarak bu hikayeyi daha kapsamlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.  Newton yer çekimi kuvvetini daha önceden bulmuş bir insandı ancak bunu insanlar belli bir süre paylaşmamayı tercih etti ancak sonrasında bir insan daha bu yer çekimi kuvvetini buldu ve bunu insanlarla paylaşmayı tercih etti ancak devamındaysa Newton ben bu kuvveti daha önceden başıma elma düştüğünde keşfettim dedi ve çoğu insan böyle bir açıklamanın ardından Newton ' un yer çekimi kuvvetini başına elma düştüğü için bulduğunu sanmış oldu. Dediğim bu hikayenin devamını Matematiğin Aydınlık Dünyası adlı kitaptan öğrenebilirsiniz.
Newton Elma Hikayesi


3. Doğum Günü

Hayattaki çoğu insan diğer insanlar tarafından doğum gününün bilinmesine ister çünkü o günün kendisine özel olduğunu düşünür. Eğer  hala özel kalmasını istiyorsanız bu maddeyi atlayın ve diğer maddeye geçin. Merak edenler kalsın ancak hiç şöyle düşündünüz mü Dünya 'da 7 milyar insan var ehh 365 gün var şimdi kabaca hesaplayınca ortalama sizin doğum gününüz olduğu gün ortalama 10 milyon ila 20 milyon arası insan sizin gibi doğum gününü kutluyor tekrardan düşününce  o günün size özgü özel bir gün olduğunu düşündüğünüzü pek sanmıyorum.  
Doğum Günü kutlamak


Evet dostlar eğer bu serinin devam etmesini istiyorsanız bunu yorumlarda belirmeyi unutmayın umarım bugün sizlere bir şeyler katabilmişimdir görüşmek üzere ben despothayrat.

6 Yorumlar

  1. Köpek balığına dair pek bilgim yok, ilginçmiş :)) Cambridge Üniversitesi'nin bahçesinde Newton'un elma ağacı olarak gösterilen bir ağaç vardı, o mudur bilmiyorum tabii ama öyle anlatıyorlardı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki o agac normal dusundugumuzun yani sira siradan bir agactti belki de : )

      Sil
  2. vay yaa bak şu köpekbalığınaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallah deep neler neler varmis bu kopek baliginda

      Sil
  3. Selamlar, köpekbalığının bu özelliğini bilmiyordum. İlginç bir bilgi. Ömür boyu ağrısız yaşamak güzel olmalı. :) Bilim adamlarının ilgisini çekmiştir mutlaka diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. köpek balığı çok ilginçmiş

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology