Spor Yapmak Hangi Hastalıklardan Korur?

 

Spor Yapmak Hangi Hastalıklardan Korur

Spor nedir ?

Spor olarak adlandırdığımız kavram insanların kendi kas indeksini geliştirmek amacıyla ya da kendini yaşamında zinde tutmak amacıyla yaptığı eylemin karşılığıdır. Bu birey günlük ya da haftalık planlar ile kendi programını yapar ve bu program doğrultusunda kendisini geliştirir. Bu kişi günlük rutinlerinin arasına bisiklete binmek, spor salonuna gitmek, parkta yürümek gibi sosyal aktivitelerini yerleştiriyor ve programı sayesinde hem çalışma hayatında hem de sosyal hayatından verim almış oluyor.

Neden spor yapmalıyız ?
Her birey günlük olarak belli miktarda yürür ve bu yürümesi onun günlük olarak spor ihtiyacını karşılar ancak bazı insanlar gün içerisinde bu günlük yürümeleri gereken miktara ulaşamaz ve bunun sonucunda bu bireylerde sindirim bozuklukları gün içerisinde aşırı sinir ve benzeri hastalıklar görülür.
Bu sebepten dolayı günlük olarak yapılması gereken spor miktarını aksatılmamalı. 

Spor yapmak hangi hastalıklardan korur ?
Dünya da binlerce hastalık bulunmaktadır ve bu hastalıkların bazılarından kaçış olmazken bazıları ilaçla bazılarınaysa spor sayesinde korunabiliyorsunuz. Spor yapmak kişi de bulunan gerginliği uzaklaştırıp gün içinde zinde olmasını sağlıyor ve bu zindeliğe sahip olan birey bunun faydasını çalışma ya da sosyal hayatında görmüş oluyor. İnsanların spor yapması vücutsal açıdan da önemlidir çünkü gün içerisinde yapılan hareketlerin veya aktivitelerin bireyin kıkırdaklarını harekete geçirerek kas erimesi ya da kemik erimesi gibi hastalıkların geç yaşlarda görülmesine fayda sağlıyor.

Evet dostlar bugünlük bu kadar bu aralar yazı atmaya tekrar başlayacağım çok farklı konularda yazılar sizleri bekliyor olacak :)

5 Yorumlar

  1. Bizim ülkede sporun genelde zayıflamak için yapıldığına dair bir algı var bu yüzden kime spor yapıyorum desem “zaten zayıfsın ne gerek var” diyor ama ben kendimi daha dinç ve sağlıklı hissettiğim için yapıyorum güzel yazı olmuş emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle Rose'un yazdıklarına katılıyorum. Özellikle de ülkemizdeki obezite oranları çok yüksek. Hatta Avrupa'da birinci. Bu durum gerçekten sağlık açısından çok ciddi.

    Evde olduğumuz bugünlerde ve spor salonları kapalı olduğundan evde spor yapmak moda oldu diyebilirim. Özellikle ben odamı bir spor salonuna çevirmiş olarak söylüyorum. 😂 Chloe Ting Challenge serilerini önerebilirim.

    Bu konuda farkındalık yarattığın için teşekkür ederim. Mutlu ve sağlıklı güler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Hangi hastalıklardan korur bilmiyorum ama akıl sağlığımı koruduğu kesin. Ne demiş atamız sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.

    YanıtlaSil
  4. Hangi hastalıklardan korur bilmiyorum ama akıl sağlığımı koruduğu kesin. Bilirsiniz sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology