Devletler Neden Aşıyı iyi gösteriyor ?

 Herkese tekrardan merhaba dostlar uzun süreden beri yoktum. Artık sınavlarımın da bittiğine göre tekrardan geri döndüm diyebilirim. Bu sınavlarımı olurken yazı atamadığım için bende sizler için güzel konular buldum. Bunları da önümüzdeki günler de yayınlamayı düşünüyorum. Şimdi gelelim biz bugünkü konumuza ülke hakkında verilen kararlar yapılan zam oranları ve bunun gibi olan olaylar hakkında bugün biraz konuşacağız tabi bunların koronavirüsle olan ilişkileri de önemli ilk olarak ben bu sektörü bıraktığımdan bugüne vakalarla ilgili güzel güncellemeler gelmiş.


Vaka sayıları doğru mu ?

İlk olarak ana konumuz alan vaka sayılarının sizlerle doğru olup olmadığını biraz  tartışalım. Geçtiğimiz günlerde vakaların azaldığı için öğrencilerin sınavlara tabi tutulma kararı açıklandı ve açıklanan gün diğer kafe ve restoranlar ilgili çeşitli açıklamalarda bulunuldu. Bunun üzerinde  açıklamalar yapılalı 3 hafta geçti ve vaka sayısı 9 bin rakamlarından 22 bin rakamlarına çıkmış bulunmakta. 

Allah Allah Neden acaba?

Ancak rakamlar bu seviyeler çıkmasına rağmen hasta sayısında hiçbir şekilde artma da bulunmadı neden artırmadıklarını canları istemediği için olduğunu biliyoruz. Her seferinde ölülere göre yorum yapan yasakların gelmesi gitmesi veya devam etmesi için ölü sayılarına bakmaktan mı bahsediyorsunuz. Ancak koronanın ölü sayısıyla hasta sayısı arasında bir oran vardır ve bu orana göre ne kadar ölü olduğunu bilebilirsiniz geçen korona yazımda sizlere gerçek hasta sayısını nasıl bulabileceğinizi ve o zaman gerçekte 30 binden fazla vaka olduğunu söylemiştim ve benim o yazımın üstünde sadece 2 veya 3 gün sonra tabloda 1 2 hafta boyunca 30 binden fazla vaka görmüştük. Bu sebepten ötürü burada ben bir şeyler bilerek yazıyorum yargılayın ama sorgulamayın. Şu anda 70 ila 80 civarında günlük ölü miktarı ortaya çıkıyor ve bu ortalama 3 bin hasta demek ancak ölü miktarı 65 e kadar düştü ve bugün 117 ölü sayısı var.

65 ölü varken 700 hasta varken 117 ölü varken nasıl 981 hasta olabilir. Bu sebepten  bizlere demek oluyor ki bütün veriler yanlış bir şekilde iletiliyor. Bizi yönetenleri kararlar alanları verileri açıklayan insanlar madem doğru şeyleri söylemeye cesaretleri yok hep her şeyi iyimser gösteriyorlar orada neden oturuyorlar biz onları doğru işleri yapmaları için oraya koyduk yapmayacaklarsa kaldırmasını da biliriz.


Ne Aşıymış Arkadaş ?

Ülkemiz tutturmuş aşı da aşı aşının koruma süresi çok az ve çok risk barındırıyor. Hadi bu aşının riskli olmasını bırakalım. Bizlere aşı olursak ülkedeki koronayı belli miktarda kontrol altında tutabileceğimiz söyleniyor ancak ülkemizde aşıya ulaşmak da imkansız gibi bir şey bir söyledikleri diğer söylediklerini tutmuyor.

Üstüne üstlük mutant virüsler ülkemizde belli bir seviyeye gelmişken taşıyıcı olan öğrencilere sınav yapmaları bir o kadar da saçma. Aşı maşı hikaye dostlar insanlar koronaya yakalanmaya devam edecek ve bu virüs bu şekilde gücünü yitirmeye devam edecek belli zamandan sonra aşıyı yapan insanlar aşı sayesinde  virüs artık o kadar etkili değil gibi açıklamalar yapacak ancak koronanın etkili olmamasının sebebi insanların artık koronaya karşı bir bağışıklık kazanması ama bunun aşı sayesinde değil de koronanın belli bir miktarda insana bulaşması sayesinde olmasıdır.

Gelelim biz şimdi bu aşı maşı Neden! bu kadar övülüyor bunlardan kısaca bahsedelim

Her şey artık bir sektör nasıl siz bir akıllı cihaz almaya kalkıyorsunuz ve teknoloji sektöründen yararlanıyorsunuz. Sağlık sektörü için salgınlar çok önemlidir sadece sağlık sektörü için değil sigorta şirketleri için de önemlidir. Şimdi size aşının piyasaya dağılmasının ilgili basitleştirilmiş bir denklem şeklinde anlatacağım.

Siz bir şirketsiniz ve ve dünyadaki salgın için bir tedavi yöntemi bulmaya çalışıyorsunuz 1. ve en önemli kural bu tedavi yönteminin ucuz ve diğer yollara göre maliyetinin daha az olması lazım ki sizin kazanç elde etme oranınız daha fazla olsun. Bu söylediğim şey her sektörde geçerlidir. Bazı hastalık türlerinde aşı yöntemi kullanılamadığı için cihazlar kullanılmaktadır. Bu cihazlardaysa kar oranını artırmak için sektör içinde çeşitli anlaşmalar yapılır ve belli bir fiyat skalası ortaya çıkar ve şirketler o cihazı o fiyat skalasının üstünde satar ve o cihazda ek özellikler göstererek ürünlerinin fiyatlarını artırmaya devam eder fiyat skalası belli olduğundan insanlar o ürünlerin gerçekten o fiyatlarda olduğunu sanalar ancak ürünler o fiyatların çok daha az maliyetlere üretilmiştir.

Biz aşımızdan devam edelim aşı üretilirken  her şirket diğer şirketin bir adım önünde olmak ister ve şirketler bu sebepten sürekli gelişmeleri halkla paylaşırlar ancak bu gelişmelere daha ulaşmadan açıklarlar bunun sebebiyse şirketler aşı için yatırımlar alsa da kendi şirketlerinin de değerinin artması ister üst zirveyi görünce de haklarını satarlar ve haklarını gelirlere dönüştürürler ve bu gelirle tekrardan yatırım yapıp başka şirketlerden haklar alırlar.

Şu anda aşının olduğunu düşünelim ancak üretmemiz lazım bunun çeşitli malzemelere ihtiyacımız ve aşıyı ürettikten sonra başka yerlere ulaştırmamız gerekecek tabi ki de bunları nakliyat şirketleri yerine getirecek ve bazı fabrikalarda çalışan işçiler işte bunları hepsi aşı üretmek için dağıtmak için gereken şeyler tabi bunlar olurken de ülkeler bu üretilen aşılar için vergi alıyor. Sizin ülkeniz aşı üretmese bile başka ülkeden gelen aşı için aşı üretmemiş olan ülkeniz  vergi alıyor. Bunların parasının çoğu bizlerin cebinden çıkıyor ya da geçmişte olan ödediğiniz vergilerden karşılanıyor aşı bedava değil yani bunu da bilin şimdi siz bir ülke lideri olsa aşı önemli değil veya faydalı değil der misiniz işte bu yüzden bu işten karı olmayan insanların yorumları doğru yorumlardır. Bir hemşire için de aşı önemlidir çünkü yaptığı her aşı için devletten prim alacak. Yani ücretsiz değil. Bu sebepten düşünüp bu işten karı olmayan insanların yorumlarının biraz daha doğru olması üzerine düşünmemiz gerekir.

Evet dostlar bugünlük bu kadar olsun dediğim gibi bomba konularda yazılar gelmeye devam edecek ben despothayrat.

4 Yorumlar

  1. oooo döndün mü blogunaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle doğru. Zaten vergiler olmasa ülke batar. 😂😅🤣

    YanıtlaSil
  3. Aşı ile ilgili bende aynı düşünüyorum "Ne aşıymış arkadaş" her şeyi özetliyor. Virüs aşılı -aşısız ayırt etmiyor herkesi hasta ediyor. Ama toplumda bir aşı aşkı bitmiyor

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology