Rüzgar Tribünlerinin Gerçek Yüzü

Herkese  tekrardan merhaba dostlar bugün sizlerle beraber masum göründüğü kadar bizlere zarar veren olan yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan Rüzgar Tribünlerinin gerçek yüzünü göreceğiz.
Rüzgar Tribünlerinin Gerçek Yüzü


Bu geçtiğimiz zamanlarda küresel ısınma, iklim krizleri vb. sebepler dünyamıza tehdit oluşturmakta. Aslında her tehditin ne kadar zararı varsa faydası da vardır bu bizim bakış açımızla ilgilidir. İyi söylenen iyi gözüken şeylerin masumluğunun altında  bir tehdit barındırdığı apaçık bir gerçeklikten ibarettir. 

Her şey aslında onlar da başlıyor bizde bitiyor. Şimdi onlar kim kimmiş o haddini bilmezler de benim düşüncemi etkiliyormuş demeniz gayet olağandır. O haddini bilmezler de medya kuruluşları haber kanalları çeşitli sosyal medya platformları ya da bazı vasıfları olmayan ancak kendilerini yüceltmiş olan ünlü insanlar kendi kitlelerini etkilemesiyle başlıyor. Bir bakıyoruz el de tutulamayan insanlara yararı olmayan bir sanal paranın değeri olmuş sanal parayı neden alıyor insanlar geleceği için yatırım kötü bir kriz anında bozmak için ancak o kriz anı gelince zamanında elindeki parayla aldığı o sanal paranın hiçbir değeri olmayacak kriz anında elinizde olan dışında hiçbir şeyiniz olmaz. Bankalar batmış olur. Siz sadece elinizde olanla kalırsınız.
Kripto Para


İşte bizleri etkileyen bu insanlar  kendi çıkarları adına hangisi da yararlıysa bunu bizlere söylüyorlar. Örneğin onlara göre zararlıdır hayır küresel ısınmanın zararı kadar da faydası vardır. Rüzgar tribünleri insanlar için yenilenebilir enerji kaynağı sağlar ve zararları çok azdır sanırım azdır. Onlar için az olmasının sebebi bir kaç kuş sürüsünü rüzgar tribünleri bölgesinde görememekten ibaret. Bu da onlar için zararsız bir tehdit değil damgası basmak için yeterli bir sebep ancak siz halk için getirdiği enerji kadar götürdüğü neler var bilmek dahi istemeyebilirsiniz.
Tarımın yok olması


1 Tarım Dengesinin  Bozulması

Rüzgar tribünlerinin olduğu bölgede daha önce yetişen meyve ve sebzelerinin artık o bölgede yetişmemesi ve daha farklı meyve ve sebzelerin yetişmesi. 2. madde de ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

2 Su Rejiminin Bozulması

Bunu hep kendim de düşünmüştüm öğreninceyse o kadar fazla şaşırmadım. Rüzgar tribünleri o bölgedeki bulutları dağıtıp yağmur rejiminin azalmasına sebep olurlar hatta çalıştıkları bölgelerde mevsimler kendi özelliklerini göstermezler ve genelde gecikmiş olurlar. Rüzgar tribünlerinin bulunduğu bölgeler kendi bölgelerinin mevsimle özelliklerinden daha çok rüzgarlı bölgelerin mevsimsel  özelliklerine yatkın olmuş olurlar. Bu çeşitli sebeplerden dolayı o bölgede ekonomik sorunlar baş göstermeye başlar, tarım mahvolur,
önceki evlerin neredeyse hepsi yeni mevsime göre kaplamları onarılır veya tekrardan yapılır tabi bunun söylemesi kolay su rejiminin bozulması zamanla kuraklığı da meydana getirir kuraklıksa depremleri. 
Su Rejiminin Bozulması


İşte gördüğünüz gibi hala faydalı veya zararlı olduğunu ister söyleyin ister söylemeyin her şeyde ne kadar faydalı diyorsak misliyle zararı daha çok , ne kadar zararlı diyorsak misliyle faydası daha çok ancak çok önemli bir nokta var. Bizim neyi görmek istediğimizle ilgili her şey karar bizim hayat bir paradokstan ibarettir kaçamazsınız. Kaçmaya çalışmayı denemeyin derim daha da yakınlaşırsınız.

Evet dostlar bugünlük bu kadar  umarım yazımı beğenmişsinizdir artık elimden geldiğince yazı atmaya çalışacağım söz 🤣🤣
görüşmek üzere ben despothayrat.

10 Yorumlar

  1. Rüzgar enerjisi üretiminin yan etkileri olduğunu ben de duymuştum. Genelde yenilenebilir enerjinin hiç yan etkisi yok diye bilinir. Ama gerçek olansa en az yan etkisi olan denilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin aslında zararı kadar faydası da vardır

      Sil
  2. hımm faydalı bilgiler, bu türbinleri uzaktan izlemek çok keyifli ama :)

    YanıtlaSil
  3. Aynen böyleyim 😮😨😧 Yarın gazetede!

    YanıtlaSil
  4. Genel çorak araziler çöller bunlar için çok uygun aslında.

    YanıtlaSil
  5. En güzel bayram mesajları başlıklı yazıma yapmış olduğunuz yorumdan dolayı çok teşekkür ederim İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  6. Yazınız çok güzel ve açıklayıcı olmuş ellerinize emeğinize sağlık türbinleri izlemek gerçekten çok keyifli bu yazıyı paylaşıcam ve insanların bilinçlenmesi için reklamını da yapıcam bizim tarıma ve suya çok ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology