Küresel Isınmanın Faydaları

Herkese merhabalar dostlar bugünkü konumuz başlıktan da gördüğünüz gibi Küresel Isınmanın Faydaları ilk gördüğünüzde biraz şaşırmış olabilirsiniz sonuçta bu benim söyleyeceklerime kadar çevrenizdeki kimse sizlere küresel ısınmanın faydalı bir şey olduğunu söylememesi gayet doğaldır. Biz insan ırkı her şeyi kendi çıkarlarımız üzerine inşaat etmeyi çok severiz ve bunu yaparken neyin doğru veya yanlış olduğu bizi ilgilendirmez sadece burada kendi çıkarlarımıza bakarak hareket ederiz ve insanları bunun kendi çıkarımız olarak değil de bunun hepimizin için daha iyi olacağını söyleriz ve bunu kanıtlarız ve insanları da kendi yalanımıza ortak etmiş oluruz. 




Makam ve dünya yönetiminde söz sahibi olan insanların bizlere lanse ettiği bir sürü şey vardır. Küresel ısınma da aslında bunlardan biridir.
Bizlere Küresel Isınma ' nın kötü olduğunu söyleyip bizlerden vergi alırlar bir de yetmezmiş gibi bağış kampanyaları düzenlerler. Bizse bu dünya yönetiminde söz sahibi olan insanların servetlerine servet katarız.

Bu kadar ara bilgiden asıl konumuz olan Küresel Isınmanın Faydaları konumuza geçebiliriz.

İlk olarak Küresel Isınma 'nın olmasını tetikleyen  sebebine bakmalıyız. Bakınca da temel etkenin sera gazlarında yattığını görmeliyiz. Sera gazlarına incelediğimizde karşımıza 6  tane temel gaz çıkıyor. 
Bunlar ; 
  • Karbon dioksit (CO2),
  • Metan (CH4),
  • Nitröz Oksit (N2O),
  • Hidroflorür karbonlar (HFCs),
  • Perfloro karbonlar (PFCs),
  • Sülfürhekza florid (SF6)

  • Bunlardan karbondioksit bizim soluduğumuz oksijen sonucu ortaya çıkıyor ve tekrardan oksijen formunu alabiliyor.

Çevre için herhangi bir zararı bulunmuyor, metan gazına gelirsek doğal halde bulunan çevre için herhangi bir zararı bulunmuyor ancak bu gaz sera etkisinin en büyük bileşenini oluşturmakta bu gazlar elektrik ve yakıt yapımında kullanılabiliyor bu sayede dünya da bulunana metan gazı oranında azalma görülüyor.

Ancak diğer gaz çeşitleri fabrikalardan çıkan dumanlar  kullandığımız deodorant ve spreyler ve şu anda aklıma gelmeyen bunca şey çevre için ve atmosfer için zararlı. Biz insanlar dünyadaki ortalama sıcaklığın artmasından endişe duyarız ancak sıcaklığın artmasında ziyade nasıl arttığına bakıp bundan endişe duymalıyız. Eğer dünyanın sıcaklığı sera gazları nedeniyle artıyorsa bu bizlere dünyamızın atmosferinin yırtıldığına ifade etmektedir. İşte bu sebepten  endişe duymamız gerekir ancak böyle sera gazları dışında daha farklı sebeplerden dünyanın sıcaklığı artıyorsa bundan endişe duymamıza gerek yoktur hatta herhangi bir problem yokken dünyanın sıcaklığının artması faydalıdır. Gelin bu faydaları beraber inceleyelim.
Küresel Isınma




Eğer dünyanın sıcaklığı artarsa dünyada görülen yağış miktarı da artmaktadır. Bu sayede daha fazla nehir akarsu ve göl gibi yeni yer yüzü şekilleri oluşur. Yağmur rejiminin artmasının da bir diğer faydası ormanlarda görülen artışın bir neticesidir. En önemlisi de küresel ısınmanın tam olarak hala bilinmediği bu dönemlerde insanlar da bir korku başlaması ve insanların çevreyi korumaya daha fazla özen göstermesinde gizlidir. Ayrıca sıcaklığın artmasıyla buharlaşma miktarında görülen artış  net bir şekilde ortadadır.

11 Yorumlar

  1. ooooo evet ilginçli bilgi :)

    YanıtlaSil
  2. ilginç bir konu seçimi olmuş. Büyükbaş hayvan dışkılarının küresel ısınmadaki etkileriyle ilgili bir belgesel izlemiştim hatta insanların sırf bu etki yüzünden vegan yaşam hayatına geçtiğini de okumuştum. Küresel ısınmanın yararları bize nereye kadar götürür muamma....

    YanıtlaSil
  3. Bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  4. Küresel ısınma konusuna hiç bu açıdan bakmamıştım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. harikası barış abi nasıl senin gibi olabilirim

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir konu olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Thank you for sharing useful information with us. please keep sharing like this. And if you are searching a unique and Top University in India, Colleges discovery platform, which connects students or working professionals with Universities/colleges, at the same time offering information about colleges, courses, entrance exam details, admission notifications, scholarships, and all related topics. Please visit below links:

    Institute of Advanced Research in Gandhinagar

    Bareilly International University in Bareilly

    Jamal Mohamed College in Tiruchirappalli

    Spicer Adventist University in Pune

    Osmania University College for Women in Hyderabad<br

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology