Dünya 'ya Büyük bir meteor çarparsa ne olur ?

Despothayrattan merhabalar dostlar ilk olarak artık genel olarak daha çok  bilgilendirici yazılar yazmak istediğim için 2 günde bir yeni yazı gelecektir bunun sebebi daha çok ilginizi çekecek şeyler yazmak isteyip daha güncel konuların aynılarını değil de farklı sonuçlarını bilimsel bir  varsayım olarak yazmak istememdir .

Her neyse ben şimdi bugünkü konumuza geçmek istiyorum
Konumuz : Dünyaya devasa bir meteor çarparsa ne olur ?
Şimdi bu konuyu neden seçtiğimden kısaca bahsedeyim bazılarınızın bildiği bazılarınsa bilmediği gibi 29 Nisan ' da
Dünya ' nın çok yakınlarından bir meteor geçecektir çok yakın da dediğim  6.3 milyon kilometrecik kadar yakınımızdan geçecektir bazı insanlar bu yakın kelimesinin ne anlama geldiğini bilmediği için durumun çok ciddi bir durum olduğunu sanmaktadır ama aksine o kadar abartılacak bir durum yoktur , yakın denmesinin sebebiyse bu asteroidin trilyonlarca uzaklıktan gelmesinin sebebidir
Dünya ' ya çarpacak olan Arkebo 619
Dünyaya çarpacak olan Arkebo 619


Her neyse biz şimdi asıl konumuza geçelim ama geçmeden önce son bir şey buradaki okuduklarınız çoğu birer varsayımdır ama kim bilir belki de tamamen gerçekleşir .

( Biraz akıcı olsun diye de hikaye şeklinde yazmış olabilirim )

İlk olarak insanlar bu devasa meteoru 2 yıl önce keşfetmişlerdi ve bu devasa meteorun güneşin çekim etkisi sebebiyle artık  güneşin etrafında döneceğini hesaplamışlar ve bu devasa meteora bir isim vermeye karar vermişlerdi  bu devasa meteora Arkebo 619 demişlerdi. Bu Arkebo 619 geçen yıllarda da dünyamızın çok yakınlarından geçeceği hesaplanmıştır ama bu sene yanlış yapılan hesaplamalar sonucu çarpmayacağı hesaplanmıştı ama son günlerde yapılan yeni hesaplamalar sonucu bu 12 km uzunluğundaki Arkebo 619 'un Dünya ' ya düşeceği
İnsanların toprak altına gömdüğü sığınak
Sığınak
hesaplanmıştır  düşünün insanlığın saklanmak için sadece 10 günü vardı herkes sığınak arıyordu ama devletler bu gizli sığınaklara herkese alamayacağını bildiği için hala bu sığınakların yerlerini söylemiyor paylaşılmasına da izin vermiyorlardı ve bazı devletler de kısa sürede nüfusunun neredeyse tamamını bu sığınaklara yerleştirmişlerdi kalan devletlerse bu kısa sürede mağaralarını sığınaklara dönüştürmeyi deniyordu bazı zenginlerse 

kendilerine sığınak alıp kısa sürede bu sığınaklarını toprağın içine
gömüyorlardı bu 10 gün hemencecik geçti ve 12 km uzunluğundaki Arkebo 619 Dünya 'nın Mezosfer katmanına girmişti burada belli bir büyüklükte sürtünmeden dolayı küçülmüştü ama bu insanlığa zarar vermeyecek anlamına gelmiyordu.
Dünya ' ya çarpacak olan Arkebo 619 çeşitli yerlere düşmesi
Meteor parçalanıp çeşitli yerlere düşmesi












ve meteorumuz Dünya ' ya çarptığında patlamanın etkisiyle bazı büyük parçaları tekrar Dünya ' ya çarpmıştı, insanların kulakları adeta bu büyük sesten patlama noktasına gelmişti bu patlamanın etkisiyle Dünya ' daki çoğu yer aynı bir savaş alanı gibi harap olmuştu ve bu meteorun yarattığı megatonluk enerji Dünya 'daki nükleer sistemleri de etkileyip onların da patlamasına sebep olmuştu ve Dünya ' nın her yerini kara bulutlar sarmıştı ve Dünya Güneş almadığı için artık soğuk cehennem adıyla alınıyordu ancak bütün nükleer sistemlerin patlaması ve Arkebo 619 ' un Dünya 'ya bıraktığı megatonluk enerji bütün buzulları eritmeyi başarmıştı ve çoğu yer artık sular altında kalmıştı ancak bu sular altında kalan yerler içinde sığınaklar da vardı ve bu suların yarattığı basınçla bazı sığınaklardaki insanlar ölmüştü ve Dünya nüfusunun sadece %10 'undan bile az insan kurtulmuştu demiştik ya çoğu yer sular altında kalmıştı ancak 1 senenin sonunda Dünya ' ya hiç güneş ışığı vuramadığı için Dünya ' daki bütün su kaynakları donmuştu ve insanlar artık yaşamlarını sığınaklarda devam ettirmek zorunda kalmışlardı ve nükleer sistemlerin patlamaları meteorun bıraktığı megatonluk enerjiyi de hesaba katarsak Dünya 'nın kendine gelmesi de binlerce yıl alacaktır . 


Eğer insanlar bu meteoru daha önce Dünya 'ya çarpacağını bilseydi neler yaparlardı adlı bir yazı daha isterseniz yorumlara yazarsanız sevinirim özellikle  yazıyı okuyan arkadaş bu yazımı paylaşırsan sevinirim görüşmek üzere ben despothayrat








21 Yorumlar

  1. Felaket olurdu meteor düşseydi film gibi

    YanıtlaSil
  2. Meteor'un düşmesi biraz zor gibi. çünkü eksenimizde koruyucu bir kalkan var. ve bu arada güneş sisteminin bir uydusu olarak meteorların yönünü etkileyebiliyor güneş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarık meteorun düsmesini engellemiyor meteor dusunce onu mezosfer katmaninda surtunmeden dolayi ufaliyor ama bu tabiki 5 km uzunluğundaki bir meteoru ne kadar surtunurse surtunsun o kadar etkilemiyoe bu arada dinozorlarin soyunu tuketen meteor 10 km uzunluğundaydı : )

      Sil
  3. İsteriz tabi :) Bloğunda izle butonu bulamadım takip etmek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artik en yukariya koydum insanlar bulamiyor diye : )

      Sil
  4. Bu saaten sonra meteor da çarpar yadırgamayız.

    YanıtlaSil
  5. Zaten şu sıralar yaşadığımız bir film sahnesi gibi. Meteor da olmasa olmazdı! :(

    YanıtlaSil
  6. Son zamanlarda sizden çok fazla bilgi öğrendim. Hala ne öğrenebilirim diye düşünür oldum. Sabırsızlıkla yeni paylaşacağın konuları bekliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Dediğiniz gibi gezegenin kendine gelmesi binlerce yıl alırdı.
    Site çok karanlık olduğundan okumakta biraz zorlandım, bilginize. :)
    "Eğer insanlar bu meteoru daha önce Dünya 'ya çarpacağını bilseydi neler yaparlardı?" adlı yazınızı da bekliyoruz o halde. :) Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siteyi en kısa sürede yeniden düzenleyeceğim yeni yazımda yarın gelecektir

      Sil
  8. Düşüncesi biraz ürkütücü gelse de, yaşadığımız olaylardan sonra bu tarz şeylere farklı bakar olduk galiba.
    "Eğer insanlar bu meteoru daha önce Dünya 'ya çarpacağını bilseydi neler yaparlardı" yazısını okumak isterim. :)

    YanıtlaSil
  9. İnşallah dünyamıza meteor çarpmaz zaten Corona fazlasıyla moralimizi bozdu

    YanıtlaSil
  10. Tema çok prof olmuş! başarılar!

    YanıtlaSil
  11. daha gelmeden parçalarız evet onu yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep öbür yazıma yazcaktın herhalde bu yorumu : )

      Sil
    2. yok hayır yaaa, bu yazını okurken ilk aklıma gelen biz onu yeriz parçalarız olduuuu :)

      Sil
    3. Özür dilerim o zaman ; )

      Sil
  12. Öğretmen olarak küçük öğrencilerimin korkularından da bu meteorun dünyaya çarparsa ne olacağı:)
    Dinozarları yok eden, dünyadan silen bir durum bu...
    O da düşerse tam olur, diyor ve susuyorum:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology