Yarın ' ın Dünyası

Despothayrattan yeni bir yazıda daha merhabalar dostlar bugün yeni bir seriye başlıyorum Yeni serimin adı Yarının Vaatleri biraz anlatmam gerekirse gelecekte olabilecek teknolojilerden bahsedeceğim teknoloji sözcüğünü hafife almayın ve sadece elektronik olarak da algılamayın sizleri çok bekletmeden başlayayım. 

1 Teleskopik Lensler  
Bu gördüğünüz bir teleskopik lens  bu lens aynı zamanda bir dürbün gibi kullanılabiliyor veya bir mikroskop gibi  ve maddeleri analizlerini bu teleskopik lens yapabiliyor bence harika bir şey.

2 Bir Çip Bu Kadar mı Faydalı
Evet bu çip sayesinde her türlü dili bilip duyduğunuz çoğu şeyi unutmuyorsunuz ve bu çip internete bağlanıp düşündüğünüz her şeyi algılayıp internetten anlamlarını anında öğrenmenizi sağlıyor ve ödemelerinizi de anında karşı kişinin çipine yapmış oluyorsunuz bence tek kelimeyle anlatırsak müthiş bir şey . 

3 Su Üzerinde Yüzen Şehirler
Bugünün Dünyasında insanlar Dünya ' ya zarar verdiklerini hiç anlamıyor ancak verdikleri zararın geri dönüşü olmayacak küresel ısınma vb. sebeplerden dolayı kutupların erimesiyle Dünya ' daki suların seviyesi yükseliyor ve bazı bilim adamları Dünya ' da yaşamın devam etmesi için su üzerinde yüzen şehirler yapılmaya çalışılıyor. Tabii ki o kadar kolay olmayacak çok büyük hesaplamalar içeren bu şehirleri yakında gerçekleşenlerini görmeye başlarız umarım.  


4 3D Boyutlu Yazıcılar
3 boyutlu yazıcılar gün geçtikçe daha kullanışlı ve işlevsel hale gelmeye başlıyor ve çoğu ihtiyacımızı gelecekte bu 3 boyutlu yazıcılar sayesinde karşılamış olacağız ve ihtiyaçlarımıza artık o kadar fazla para vermeyerek hem de kendi hayal gücümüzü kullanarak istediğimiz çoğu şeyi yapmış olacağız.

Görüşmek üzere ben despothayrat

10 Yorumlar

  1. Çokkkkk güzel gelişmeler bunlar. İnsanlar konfora kolay adapte olur zaten. Teşekkürler 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Daha neler göreceğiz bakalım. 1994 yılarında Lise sona giderken saat gibi telefonlar olacak demişlerdi. Şimdi görüntülü konuşmaya geçtik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım belki artık konuşurken birbirimize deyebilecegiz

      Sil
  3. Yarının dünyası yazınızı baştan sona kadar okudum. Teknoliji denen şey gerçekten çok ilginç. Bakalım, bekleyelim, görelim daha neler olacak...

    YanıtlaSil
  4. Çok sağolun teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil
  5. aslında buluşlar ileriden gidiyor da toplumların hazırlığına göre piyasaya sunuluyormuş. bi belgeselde izlemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YAANİ testler filan yapılıyor o yüzden birde para kazanabilme olasılıkları

      Sil
  6. 1 ve 2 yi kullanmak isteriiim :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology