Ne Zaman Uzay'da Yaşayabileceğiz ?

Kısa bi aradan sonra tekrardan merhaba dostlar ameliyat olduğum icin kısa bir süre yazı atamadım ancak iyileşmiş gibi olduğum için tekrardan yazmaya başlıyorum.
Hazırlanın bugünkü konumuzu açıklıyorum.
Bugünkü konumuz : Ne zaman Uzayda Yaşayabileceğiz 
ilk duyduğunuzda biraz şaşırmış gibi olabilirsiniz bu gayet doğal ancak bahsettiğim bu olay bu yüzyılda gerçekleşecek bir şey.

İlk olarak bu zamana kadar uzayla ilgili önemli çalışmalara bakalım
ilk uzay serüvenimiz Yuri Gagarin 'in Vostok 1 adlı uzay aracıyla 
Vostok 1 Yörünge


Dünya yörüngesinde 1 tur atarak tekrar Dünya ' ya iniş yaptı.
Ardında uzay serüvenine geç kaldığını düşünen Amerika aslında geç kalmamıştı 1969 yılında Apollo-11 uçuşu ile ABD Ay ' a ilk insan indirmeyi başararak uzayla ilgili araştırmaların baş odağı olmuştu.
O zamandan bu zamana kadar  uzayla ilgili bir sürü kurumlar  antlaşmalar vb şeyler yapıldı . Şimdi bugüne eğer bakarsak önümüzdeki 3 ila 4 yıl içerisinde büyük ihtimal  Mars ' a da 
ayak basmış olacağız.

Şimdiyse biz asıl sorumuza gelelim Ne Zaman Uzay ' da Yaşayabileceğiz ?

Koloni
Uzayda yaşam için ilk olarak yakından başlamalıyız ve bunun için Ay başlangıç için çok güzel bir yer  insanlık olarak buradan başlamalıyız ve burada koloni kurarak çoğu ihtiyacımızı karşılamalıyız ve şu anda bu söylediğim imkanlar var ve Mars seyahatinden sonra insanlık hem Mars hem de Ay ' a koloni kurarak  yaşamlarını devam edecekler ve önümüzdeki bu yüzyılda Ay ve Mars vatandaşları olmuş olacak peki ya daha uzaklara gidemez miyiz gidebiliriz ancak ya yakıtımız biterse gibi bazı imkanımız olmayan şeyler de var kısaca şu anda önümüzdeki 10 yılda Ay 10 ila 15 yıl içerisinde Mars ' ta koloni kurmayı insanlık başaracak bu aslında büyük bir şey gibi gelebilir sizlere ama aslında çok büyük bir adım değil  Dünya ' mız maalesef ki önümüzdeki yüzyıla dayanmayabilir belki de galaksimiz de dayanmayacak bu yüzden uzayda seyahat etmemiz lazım kendi galaksimizi terk etmemiz gerek bu yüzden uzayda bir şekilde uzay yakıtında kullanılan  hidrojen elde etmemiz lazım. 
Umarım beğenmişsinizdir ben despothayrat

4 Yorumlar

  1. Geçmiş olsun umarım kötü bir durum yoktur.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. İyisindir umarım. Uzay da yaşamak bilim kurgu filmlerinde ki gibi. Bilmiyorum bu 10-15 yıl içerisinde olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeet 10 yıl içinde ay vatandaşları bile olacak

      Sil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology