Bir İnsan En Fazla Kaç Yıl Yaşayabilir ?

Despothayrattan merhabalar dostlar bugün size yine güzel bir konu buldum ve yazma kararı aldım umarım okuduktan sonra beğenmiş olursunuz .
Konum şu an az önceki kelimeleri okuyan kişi yani senle ilgili evet konum senle ilgili biraz şaşırmış olabilirsin belki de.
Hiç kendinin belli başlı bir olay olmadan neden öldüğünü biliyor muydun ? Bu yazımın artık konusunu anlamış olmalısınız yine de anlamamış olanların ben konumu söyleyeyim 

Konum : Bir İnsan En Fazla Kaç Yıl Yaşayabilir
Seher Bulut
Seher Bulut

Şu anda belgeli en uzun yaşam süresine sahip kişi 250 torun sahibi Seher Bulut ' tur.
Toplam da 123 yıl 111 gün yaşayan Seher Bulut , Cumhuriyet ilan edildiğinde 40 yaşındaydı ve Kurtuluş Savaşı ' nda  cepheye omzunda erzak taşımıştı. Günümüzde 1800 yıllarda yaşayan insan bulunmaktadır. 


 




Aramızdaki en uzun yaşayan insanlar














Peki biz ne kadar yaşayabiliriz ?

Bir İnsanın Hayatı ne kadar uzayabilir biraz da bunlardan bahsedelim 20. yüzyılın başlarında ortalama  insan ömrü 35- 40 civarıydı. 

Zaman içerisinde teknoloji ve tıp alanındaki gelişmeler insanoğlunun ortalama yaşını 2 katına çıkardı. İnsanoğlunun elindeki raporlara göreyse 150 yıldan fazla yaşayacak ilk kişi şu anda hayattadır. 

Belki de sizsinizdir kim bilir ama çok heveslenmemek gerek, çünkü Dünya nüfusunun sadece 100 binde %15 'i 100 yaşına ulaşabiliyor.

(Şimdiyse hazırsanız bir insanın normal yaşam süresi bittiğinde neden öldüğünü açıklayacağım )

Bazı bilimsel verilere göre insanoğlunun ömrünün daha fazla uzamasının mümkün olmadığını  göstermektedir.
Çünkü  trilyonlarca hücreden oluşan vücudumuz
devamlı olarak hücre bölünmesi geçirmektedir ve hücreler her bölünmede DNA ' larının kopyasını oluştururlar. Genetik kodlarımızın yer aldığı DNA ' mız hücrelerimizdeki kromozom denilen  biyolojik materyallere sıkıştırılır. Problemimiz şu ki  hücreler DNA ' ları eksiksiz bir şekilde kopyalayamazlar.


Telomerler
 Önemli DNA bilgilerinin kaybolmasını engellemek için kromozom uçlarında bu DNA bilgilerinin yedeğini içeren telomerler bulunur.
Her bilgi kaybında telomerler kullanılır ve bu yüzden telomerler zamanla kısalır ve en sonunda tükenir , bu olay hücre bölünmesinin durmasına 
yani ölmemize neden olur.
Hücre bölünmesi anne karnındayken başladığı için insan ölmek için programlanmıştır diyebiliriz ancak insanlık DNA ' ları eksiksiz bir şekilde kopyalamayı başarırsa sonsuza kadar yaşayabilir ve insan ömrünün uzatılması için bu telomerler kopyalanabilir.

BU DA BENİM TEORİM⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
Eğer insanlık hafıza artıran yiyecekleri daha fazla tüketirse telomerlere örneğin 1 ay yeirne 2. ayda kullanmış gibi bir şey olacak ve bu sayede belki de bu insan 5 veya 10 yıl daha fazla yaşamış olacak. 
Despothayrattan bugünlük bu kadar umarım beğenmişsinizdir takipte kalın yazılarımı paylaşmayı unutmayın .😃😃😃😃😃😃


11 Yorumlar

  1. Umarım beğenmişsinizdir
    Yarında yeni yazı gelebilir 😉

    YanıtlaSil
  2. İlgi çekici görünüyor ama dini inançlarımıza göre biraz çelişki konu sanki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen böyle deyince bu teoriyi daha fazla beğendim sebebiyse dini sebepler nedenini şöyle söyleyeyim evren ne kadar büyük tahmin bile edemessin allah her şeyi kusursuz yaratmıştır ve bu diğer dünyalar boşuna yaratmış olamaz insanlar evrenin her yerine yayılması için ömürlerinin daha fazla olması lazım ama evrendeki kaynaklar da kısıtlı bitince de sonun geldiği bence gün olacak dini olarak aslında bir çelişki yok bize öyle yansıtılıyor resmin biz sadece dünyasına bakıyoruz ama resim evrenden oluşuyor bu noktayı kaçırıyoruz

      Sil
  3. Arkadaşlardan çevrenden kimse kalmaz sıkıcı olur çok yaşamak

    YanıtlaSil
  4. Bro thanks you for my articles I decayed for a week so I write a late reply to the comment
    by the way, I came to your blog greetings from turkey

    YanıtlaSil
  5. kendimiz evde dna üretebilsek iyi olcak yaniii belki telomer de üretip uzun yaşayabiliriiz :)

    YanıtlaSil
  6. Evet Allah bunu bilir ben ama kendi ecelimiz belki kıyamete kadar diyelim ama ix mesela telomerleri kullanmadık 100 yaşımızda öldük bu bizim elimizde olan bir şey sonuçta dini bi aykırılıği yok bence

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology