Koronavirüs Ne Zaman Bitecek ?

Despothayrattan bir haftalık aradan sonra tekrardan merhabalar dostlar  bazı arkadaşlardan cevap bekleyip biraz da blog kodlarıyla uğraştığımdan  dolayı size bilgilendirici yazılar yazamadım ama tekrardan geldim evet bugün 
sizlerin en  lanet okuduğu şey o geliyor koronavirüs ama konumuz bu lanet koronavirüsün ne zaman biteceği olacak.
Koronavirüs Aşısı
Koronavirüs Aşısı


İlk olarak Koronavirüsün bitmesi için gerekli olanlara bakalım 

Bildiğiniz gibi ilk salgının ana noktası olan Çin ve Güney Kore ' de salgın sıfırlanmıştı bu bize aşı olmadan da bilinçli olursak salgını yenebileceğimizi  göstermişti ancak şu günlerde Çin ' de virüs vakaları tekrardan görülmeye başladı ve bu bize gösterdiki bu virüs bizim kendimizi öldürmemize yardımcı olmaya devam edecek ve bize kalıcı hasarlar bırakmaya da ancak bu durum aşı bulunana kadar devam edecek biz ne kadar fazla önlem alırsak o kadar az canımız acıyacak ancak şu anda aşının da bu virüsü %100 bitireceğine dair bir bilgi veya garanti yok belki de bu virüs bittikten sonra veba gibi ara ara dönemlerde bazı yerlerde tekrardan ortaya çıkıp önlem alınmassa pandemiye dönüşecek.


Şimdi hepinizin beklediği soruya gelelim koronavirüs ne zaman bitecek

İlk olarak ülkemizde bu yazıyı yazarken baktığımda 36 bin aktif vaka vardı büyük ihtimal siz bu yazıyı okurken 33 bin aktif vaka olmuş olacak ancak bu virüs bitmez bu bitmez kelimesini açmam gerekirse vakalar sıfırlansa bile yani bittikten sonra vakalar belki yıllar belki aylar sonra tekrardan vakalar görülmeye başlar bu nasıl oluyor ilk olarak bunu açıklayayım bazı insanlar bu virüse yakalandığını bile anlamıyor.

Hayalet VAKALAR

Yani çoğunuzun duyduğu taşıyıcı kişiler bunlar vakalar sıfırlansa bile sonradan sokaklarda insanlara bulaştırabiliyorlar ancak hadi bütün taşıyıcı kişileri bulduk yinede bu virüs hayvandan bize geçtiği için tekrardan geçme olasılığı insancıl şeyleri yemediğimiz için mevcut.
Yani 2 çaremiz var ya çok bilinçli yaşamak ama daha dün yediğimiz yemeyi hatırlamıyoruz diğeriyse aşının bu virüsün etkilerini ve herkese bağışıklık kazandırmasını ummak şu anlık başka yapacak bir şeyimiz yok. 

Peki ülkemizde Koronavirüs Ne zaman Bitecek
Koronavirüs Bitti Mİ
Koronavirüs Bitiş
Ben Ülkemizde iyileşenler hastalıklı sayılarını geçmesini Mayıs ayında gerçekleşmesini bekliyordum ancak bu 24 Nisan gerçekleşti Türkiyede 1 hazirana kadar 20 bin ila 10 bin vaka kalacak ve artık sokağa çıkma yasağı sadece bir kaç ilde kalacak ve haziran ayının sonundaysa ülkemizde sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı kalmayacak belki de vaka sayısı binin altında düşecek belkide vaka kalmıyacak bunu bilemeyiz ama haziran ayının sonunda en azından bilinçli bir şekilde aramızdaki mesafeyi korursak vakalar tek tük çıkacaktır kısaca Türkiye ' de bu 15 günü düzgün geçirirsek koronavirüsü %90 'ınını bitirmiş olacak.

Dostlar bir yazımızı da bitirmiş olduk sizinle beraber bir sonraki yazım koronavirüs aşısıyla ilgili olacak umarım beğenmişsiniz yorum yapmayı ve yazımı paylaşmayı unutmayın görüşmek üzere ben despothayrat.

12 Yorumlar

  1. Uzun süre mesafeli ve maskeli hayat bizi bekliyor gibi görünüyor. En azından aşı bulunana kadar böyle .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre dediğimiz maksimum 2021 in sonuna kadar olabilir haziranda vakalar zaten yazimda dedigim gibi tek tük görülecektie yazımı okuduğun için teşekkürler

      Sil
  2. 0 rakamına gelsek bile dünyada devam ettiği sürece bu koronadan kurtulmak zor. Acaba bilinmeyen vaka sayımız kaç kaç kişi bu virüsle beraber içimizde geziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilemediğimiz için bitmiyor zaten 😊😁

      Sil
  3. şu an için koronovirüs bitse bile karantinanın bitmemesi taraftarıyım böyle rahatım okulsuz kendimle baş başa

    YanıtlaSil
  4. oooo yani temmuzda denize girebilecek miyiz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziranda bir dalga daha gelcek çünkü biraz önlemlere uymamaya başladık ama temmuzun 2. Haftası denize rahtalıkla girebilceğimizi düşünüyorum

      Sil
  5. İnsanlar hala bilinçsizce umursamadan dolaştıkları sürece bitmez bu virüs...

    YanıtlaSil
  6. Geçen markete gittim, alışveriş için bir baktım herkes dışarıda kendimi affedersiniz ama enayi gibi hissettim, neymiş hava çok güzelmiş evde mi oturacaklarmış. Böyle devam edersek daha gitmez gibi bu virüs birde önümüzde bayram var, umuyorum bayram ziyareti yapmamız gerek-ayıp ya diyerek iyice yaymayız virüsü :(( 1 Haziran'dan itibaren birçok şey-yer geri açılacak ben şahsen korkuyorum dışarı kafamı bile uzatmaya :/ Nasıl eskisi gibi olacağız bilemiyorum

    YanıtlaSil
  7. Bence 2021’i bulur tamamen bitmesi. Ki daha ikinci dalga da gelmezse, inşallah

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology