Tarihi Değiştiren Basit ama Büyük Hatalar

Biz insanlar çok tuhaf canlılarız yaptığımız küçük hatalar bazen bizlere çok büyük şeylere mâl olabilir ve bu küçük hatalar tarihte büyük yerler elde edebilir ve tarihin akışını değiştirebilir . İşte bu tarihi birdenbire değiştiren küçük ama büyük hatalar.
Pisa Tower

Çoğu turistin gözde mekanı  olan Pisa Kulesi, bildiğiniz gibi İtalya ' ya giden çoğu kişinin Pisa Kulesi ' nde fotoğraf çektirmeden geri dönmeye niyeti yoktur . Neredeyse herkesin bildiği gibi kulenin en büyük olayı eğik olmasıdır yoksa zaten kuleyi normal bir kule gibi bakarız. 


Pisa Kulesi


Şimdiyse  çoğunuzun bilmediği eğikliğin sebebine geçelim. Bu kulenin inşaatı 1173 yılında başlar ilk 2 kattan sonra bu kule yavaş yavaş eğilmeye başlar bu eğilmeler başladıktan sonra mimarlar kara kara düşünmeye başlar araştırmalar sonucu pek çözüm ortaya koyulur ama sorun topraktadır evet yanlış duymadınız Pisa Kulesi 'nin eğik olmasının sebebi topraktadır. Yumuşak bir toprak üzerine inşa edilmesidir. Zaten adıda Yunanca olan Pisa yani bataklık kelimesinden gelmektedir.


Şimdiyse bir politikacının kendini anlatamama sonucu bir ülkede bir günde neler olabileceğini okuyorsunuz.
Yıl 1945 Almanya II. Dünya Savaşı 'nı kaybeder.
Batı Almanya 'yı Amerika, Fransa, İngiltere üçlüsü işgal ederken Doğu Almanya  ' yı Sovyet Rusya işgal eder. Doğu Almanya ' dan Batı ' ya yani Berlin' e kaçan insanlar vardır. 



Üstelik akrabaları orda ve Batı Berlin ekonomik olarak daha iyi durumda. Bu kaçışları önlemek için hükümet bir gecede 155 kilometrelik bir duvar  inşa etmiştir artık insanların Doğu ' dan kaçması engellenmiştir Almanya 'yı ikiye bölen bu duvarın adı Berlin Duvarı 'dır.
Berlin Duvarı




Bu duvarın inşa edilmesinden 20 yıl sonra
Günter Schabowski

 1989 'da Doğu Almanya ' da bir politikacı olan Günter Schabowski Doğu Almanya ' dan Batı Almanya ' ya gitmek isteyenlere artık vize verileceğini açıklayacaktır.
Politikacımız seyahat düzenlemelerinin yapıldığını söyler seyahat düzenlemelerinden kastı vize işlemlerinin yapılacağıdır ama tüm basın bu açıklamadan Doğu Batı arasındaki seyahat kısıtlamasından tamamen kaldırılacağını anlar ve bu açıklamadan sonra bir gazeteci bu kararın ne zaman sonra yürürlüğe gireceğini sorar Schabowski  aldığım bilgilere göre şu andan itibaren geçerli olduğunu söyler  basın geçişler artık serbest diye haberler yapar insanlar bu haberleri gördükten sonra Batı kısmına geçmeye başlar bazıları duvarı yıkar bazıları atlar bazılarıysa sadece duvar yıkımına yardım eder. Çoğu insanın elinde bir balyoz yıllardır bugünü bekliyor gibiydiler hatta gibiyi bırakın tamamen öyleydiler. İnsanlar sürü gibi geliyorlardı ve hükümet önünü alamadı bunun ve sonunda basın ve insanlar sayesinde Berlin Duvarı' nın nerdeyse çoğu kısmı kalmamıştı ve artık ülkenin Batı kısmına geçişler serbestti.


Despothayrattan bugünlük bu kadar dostlar eğer beğenirseniz devamı gelecektir 
( beğenin yazmak istiyom devamını ) yorum yapıp yazımı paylaşmayı unutmayın bloğu izleyip herkesten önce yazılarımı okuyabilirsiniz. 

8 Yorumlar

  1. Berlin duvarının yıkıldığı görüntüler hala hafızamda yine ilginç konular bulmuşsun tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol teşekkür ederim devamı gelecek daha konularım var 😁

      Sil
  2. ikisi de ne ilginç yaaa ikincisi daha dehşetli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkincisi aynı bir fili bağlarlar fil ona alışır sonra çözerler fil hala kendini bağlı sanar çünkü özgürlüğünü kaybetmiştir 2.siyle aynı hesap

      Sil
  3. Merhaba editor takip icin tesekkurler
    Bende takipteyim basarilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey değil bende takip için teşekkür ederim

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. tamam yazıyorum şu an zaten : ) ama bu konu değil zamanda yolculuk konu

      Sil
Daha yeni Daha eski

Recent in Technology